Veckans blogg – Hälsobak

Hem Veckans blogg Veckans blogg – Hälsobak

Melissa heter jag, 25 år gammal och är bosatt strax utanför Lerum med min sambo och våra två små pojkar William och Albin. Jag driver den kära lilla bloggen Hälsobak. Där samlar jag massvis med olika recept både med och utan socker, framförallt utan vitt socker.

För tillfället är jag mammaledig och har varit det sedan 1,5 år tillbaka. Sömnlösa nätter, kallt kaffe, tovigt hårt, en tvätthög större än mig själv och ett stökigt hem är mer regel än undantag. Men jag älskar det. När barnen och tiden tillåter så hittar du mig i köket där jag bakar, skapar och fotar.

Jag är en otroligt intensiv, rastlös och kreativ person. Min sambo kan bli skogstokig på mig då han tycker att jag kan bli lite för intensiv ibland. Får jag för mig att måla om huset, ja då ska det ske nu och inte om 10 minuter. Han är dock likadan själv men vägrar såklart att erkänna det. Min rastlöshet tar jag ut på barnen eller på gymmet och min kreativitet används flitigt i köket.

Jag vill inspirera och motivera folk till att baka och äta mer hälsosamt. Det är enklare än vad man tror. Bjud på ett par saftiga chokladmuffins utan vitt socker, ställ dig i köket och baka saftiga mellismuffins med barnen, fyll frysen med näringsrika limpor, förbered enkla och goda frukostar, ja du förstår. Jag säger inte att man aldrig ska äta den där goda, klassiska kladdkakan. Jag skulle aldrig tacka nej till den. Men det finns alternativ, som är minst lika goda! I slutändan så handlar hälsa om balans. Lagom är bäst!

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
– Jag är en periodare utan dess like. För ett tag sedan var jag besatt av att baka bröd. Det fanns nybakt bröd hemma flera gånger i veckan och frysen var helt full! Sedan tröttande jag och nu är jag besatt av att baka mellismuffins istället.

Hur ofta brukar du baka?
– Barnen styr! Glada och utvilade barn ger mig tid och energi att stå i köket. Då blir det kanske 2-5 gånger i veckan. Trötta och gnälliga barn låter mig knappt ta disken, då får bakandet vänta. Det blir aldrig bra när man är trött och stressad. Det som blir över fryser jag in och bjuder mina nära och kära på.

Vad är ditt bästa bakminne?
– Det måste vara när William fyllde år och jag bestämde mig för att göra en riktigt god glutenfri tårta till min kära Farmor. Hon är den mest omtänksamma människa som finns och jag ville bara ge något litet tillbaka. Jag lyckades göra ett par riktigt fluffiga och saftiga tårtbottnar varvat med vit chokladfluff och flädermousse. Tårtan blev succé och hon var så otroligt glad och tacksam. Det lilla kan göra så mycket och det värmde mitt hjärta!

Vad brukar du beställa om du fikar ute?
– SEMLOR! Jag älskar semlor. Finns inte det så är jag en riktig torris och beställer en rawboll eller tre.

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
– Glada energiknippen Viktoria Eklund, jordnära och fina Mimmi Kapell och sist men inte minst bakdrottningen Camilla Hamid, hon verkar vara så genomsnäll!

Finns det några personer som du hämtar inspiration från?
– Hela Instagram och Pintrest inspirerar mig varje dag! Små som stora konton.

Chocolate Overnight Oat
Recept: Här

Havrevåfflor
Recept: Här

Mellismuffins med banan, äpple och jordnötssmör
Recept: Här

Bountyfudge – mindre socker
Recept: Här

Vaniljdrömmar med kardemumma
Recept: Här

Blogg: Hälsobak
Drivs av: Melissa Oskarsson
Instagram: Här

Stort tack Melissa för din medverkan🙏
Se fler veckans blogginlägg här
Och till dig som läser, sprid glädje och kärlek på nätet❤

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.