Vad tycker du bäst om att baka och varför?
– Bröd är det jag bakar mest av, det är ju så gott med nybakat bröd, men det blir även en del kakor och bakverk. Jag älskar att bjuda på hembakat så är man på fika hemma hos oss så är det nästan alltid hembakat.
Hur ofta brukar du baka?
– Jag bakar lite olika från vecka till vecka men 2-3 gånger i snitt kanske, ibland mer. Det blir sällan något över men isåfall åker det in i frysen.
Vad är ditt bästa bakminne?
– Oj svårt, men jag minns att både mormor och farmor alltid bjöd på så goda kakor och bakverk när man var hemma hos dem i yngre dar.
Vad brukar du beställa om du fikar ute?
– Det beror lite på vad jag är sugen på då, men en mazarin eller biskvi har jag svårt att motstå. Vill jag ha något mastigare så blir det en chokladtårta eller kanske en stor bulle.
Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
– Jag skulle nog bjuda in Ernst Kirchsteiger för att han är så otroligt bra på att snickra och piffa till det samt att baka, det skulle vara kul att snacka lite tips med honom. Sen tar vi Edward Bloom som jag tror skulle vara trevlig att ta en fika med. Slutligen skulle jag nog bjuda in rapparen Petter så att vi skulle kunna prata lite vin som jag skulle vilja lära mig mer om.
Finns det några personligheter du hämtar inspiration från?
– Bland annat Fredriks Fika, Fredrik Rosell samt Baka med Frida.
Brioche hamburgerbröd
Recept: Här
Chokladbollar
Recept: Här
Pepparkakscookies med grönmögelost
Recept: Här
Rabarberpaj med vit choklad och rårörd vaniljkräm
Recept: Här
Dinkelfrallor
Recept: Här
Blogg: I köket med Anders
Drivs av: Anders Gustavsson
Instagram: Här
Facebook: Här
YouTube: Här
Stort tack Anders för din medverkan
Se fler veckans blogginlägg här
Och till dig som läser, sprid glädje och kärlek på nätet
✶✶✶
Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.
Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.
Skriv ett svar