Veckans blogg: Kaja baker

Hem Veckans blogg Veckans blogg: Kaja baker

Måndagar är härliga dagar, varför då? Jo, för då lyfter jag fram veckans blogg vilket jag tycker är superkul för det finns så otroligt många duktiga personer som bloggar om bakverk, bröd och desserter runt om i landet som bör synas i rampljuset. Denna vecka är det norskan Kaja Sæther Aarhus blogg Kaja baker som jag valt att lyfta fram. En härlig blogg där Kaja delar med sig av sina recept på tårtor, cupcakes och småkakor. Häng med och läs om vad Kaja har att erbjuda. Ha en trevlig vecka och kom ihåg att inte bedöma varje enskild dag enligt den skörd du skördar, utan utifrån de frön du planterar.

13150927_482922221902524_696730992_n

Jag heter Kaja, har precis fyllt 27 år (i går 12 juni faktisk!), och kommer från Oslo. Nå er jag precis klar med min master i operations management and control från Stockholm business school på Stockholms Universitet, och är äntligen civilekonom! Jag bor alltså i vackra Stockholm med min fine sambo och min lille favoritt, hunden Theo. Jag vil väl annars si jeg er ganske så typisk norsk.. Jag elsker å gå tur i fjellet, gå på skidor och vara ute i fin natur. Jag började bloggen I mars förra året, och blogger nå på den svenska portalen Fineday.se. Jag älskar att baka för att få et resultat – det är så otrolig avstressande att baka några timer och vips så har du smarriga makroner eller nått annat gott!

I april i år ble faktisk min raspberry mousse brownie utsedd av Tine (Norges svar på Arla) til Norges beste kake, och blir produsert och såld av Coop Mega i Norge. Det är vell nått av det roligaste hittil, jag fattade null och ingenting da jag blev kontaktet av Tine med nyheten! Annars är vel instagram min favoritt, tycker det är så kul att få inspirera andre til att baka – så den blir godt brukt. Min högsta dröm är att öppna ett hundcafé med värdens bästa fika til bade två- och fyrbente, så vem vet:)

—————————————————————–-

Vad tycker du bäst o matt baka och varför?
Nått med choklad:) Jag er den typ av tjej som istället för att gå och köpa en Marabou på butiken, så lager jag en chokladcupcake eller en kladdkaka. Tycker också det er otrolig kul att baka og dekorera tårtor, så det er nått jag har lite focus på framöver.

Du är på ett konditori, vilka bakverk beställer du?
Åååh.. den er svår. Jag er nemlig ganske så kräsen när det gjelder bakverk, och kan fort bli litt skeptisk. Men en bit prinsesstårta, kardemummabulle eller chokladmousse er alltid en vinnare!

Vad är ditt bästa bak/dessertminne?
När jag var liten så kom alltid min bestemor och bestefar (farmor och farfar) på besök på min födelsesdag med en klassisk bløtkake som vi sier i Norge, dvs. En gräddtårta med norska jordgubbar. Det var min absolute favorit, och jag tycker fortfarande det hörer til på min födelsesdag. Annars var jag så himla stolt när jag bakte makroner for allra första gången och dom blev helt perfekte, så det er nok en grunn til at jag gillar att baka makroner så mycket.

Du bjuder på fika, vilka tre kände personligheter bjuder du in?
Vilken beslutningsångest man får av en sånn her fråga, haha! Jo, men jeg tror nok at jeg skulle vilja invitere Manuela Kjeilen, rett og slett fordi hun har varit en så stor inspirationskälla for meg och mitt bakinteresse. Jeg skulle också ville hatt med Linda Lomelino for att lära lite fototriks helt enkelt! Både hennes foto och bakverk er helt fantastiska, så det skulle varit roligt att se vad vi kunne fått til ihop. Den siste personen som skulle fått gleden av å komme hjem til meg på en liten förmiddagsfika må nok bli Kygo. Jeg mener, hvor bra blir det ikke mens han spiller litt soft musikk for oss, mens jeg står og fikser med lite cupcakes og makroner? Oslagbart!

Vilka är dina vanligaste frågorna du får från dina bloggläsare och vad svarer du?
Haha, altså utan tvivel; “äter du alt du bakar eller vad gör du med det?”. Svaret är helt enkelt nej, jag äter inte alt (tyvärr..), men en liten test får det bli. Jag forsöker baka så mycket som möjligt til olika anledningar, och annars gi bort til familj och vänner.

imageedit_11_7673608440

Chokladpizza
Recept: Här

imageedit_15_3778186846

Norske skoleboller
Recept: Här

imageedit_13_2256835363

Citronpannacotta
Recept: Här

imageedit_18_9083840642

Raspberry mousse brownie
Recept: Här

—————————————————————–-

imageedit_2_2811029870

Blogg: Kaja baker
Drivs av: Kaja Sæther Aarhus
E-post: Här
Instagram: Här

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.