Veckans blogg: My Little Kitchen

Hem Veckans blogg Veckans blogg: My Little Kitchen

Jag brukar ofta få frågor om var jag hittar alla underbara bloggare med passion för bakning till veckans blogg och svaret är Instagram. Av de 56 bloggare som hittills medverkat så har jag nosat upp merparten via Instagram och därefter tips från andra bloggare. Den första bloggare som jag hade äran att ha med var underbara Maria Strömberg Bååth (Made by Mary) den 5 januari 2015 och därefter har det bara rullat på och det verkar inte vara någon direkt brist på passionerade och kreativa matbloggare och det skall bli intressant att se hur länge jag kan hålla på innan ”källan sinar”.

Denna vecka är det Shkoffa Rafat och hennes blogg My Little Kitchen som får stå i rampljuset och i vanlig ordning spar jag inlägget under fliken veckans blogg.

blueberry-cupcakes-6edited

Mitt namn är Shkoffa Rafat, jag är 23 år och bor i Göteborg. Jag bor tillsammans med min man i en liten etta på 30 kvm och det var just här i min lägenhet som jag bestämde mig för att min blogg skulle heta ”My Little Kitchen”. Mina intressen från tidig ålder var att laga mat och baka men även inredning är en utav mina stora passioner.

Jag startade bloggen augusti 2015, det var inget planerat utan det började med att jag fick hälsoproblem som gjorde att jag inte kunde jobba längre. Jag mådde väldigt dåligt, speciellt för att jag fick vara hemma varje dag. Det fanns dagar då jag inte kunde resa mig upp från sängen, vilket gjorde mig väldigt ledsen och nere. Jag funderade flera gånger på att ge upp, och sluta laga mat för passionen började slockna.

Men tack vare min man som stod vid min sida och stöttade mig började jag ta små steg och laga mat när jag hade ork för att sedan fotografera det jag hade tillagat. Jag började publicera bilderna på några matgrupper på Facebook och jag märkte att folk började uppskatta mina inlägg väldigt mycket. Jag fick ofta frågan varför jag inte matbloggar men jag visste inte riktigt hur det fungerade.

Ända sedan jag började med min matblogg har passionen växt ännu mer och jag älskar verkligen att laga mat och baka och sedan fotografera det själv. Att skriva på bloggen kan vara lite utmanade då jag lider utav dyslexi, men jag har noterat stora framgångar och skillnader från mina tidigare blogginlägg.

Min dröm är att kunna skriva om mat- och bakverkens historia och kunna resa runt och prova nya maträtter som jag sedan kan återskapa och skriva om och kanske få möjlighet att ge ut min alldeles egna lilla kokbok.

—————————————————————–-

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
Cupcakes! I alla dess form och storlekar. Jag älskar att baka söta små cupcakes, och sedan dekorera dem med olika frostings och söta små sugerpaste dekorationer. Många tror att jag älskar att baka är tårtor, vilket kan vara väldigt kul då det går smidigt och enkelt, men det är också det enda bakverket som även kan göra mig väldigt frustrerad och arg så att tårarna rinner. Men när jag väl lyckas med en tårta så blir jag hur lugn och glad som helst, som om man precis kommit ut från en spabehandling.

Du är på ett konditori, vilka bakverk beställer du?
Jaa, det är då beslutsångesten tränger fram:) man skulle nästan tro att jag beställer något med choklad som jag är väldigt svag för men det som alltid fångar mina ögon är något med bär på. Kanske någon god Fruit tart med en frasig mördeg och len vaniljkräm under.

Vad är ditt bästa bak/dessertminne?
Det första som dyker upp i mitt huvud är från väldigt tidig ålder. Min pappa brukade alltid baka min och syskonens födelsedagstårtor. Jag fick alltid vara hans lilla assistent och jag minns att jag alltid drog fram stolen och klättrade upp på den och så stod jag där bredvid honom och fick i uppdrag att vispa grädden. Jag var så stolt över mig själv då jag kände att jag hade bakat alla tårtor och så fick jag självklart slicka rent skålen:).

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
Jag skulle först och främst bjuda min personliga favorit Rachel Khoo. Jag älskar verkligen hennes enkla stil, hon får allting att se så enkelt men ändå så gott ut. Sedan hade jag bjudit ingen mindre än Ernst Kirchsteiger. Jag bara älskar hur han får allting att se så mysigt, varmt och välkomnade ut. Man blir så lugn och fridfull av att se på honom i tv rutan. Därefter hade jag bjudit Manuela Kjeilen som har varit en stor inspiration till mig under lång tid. Jag älskar hennes vintage och retro stil och hur unikt och originellt allt ser ut som hon gör.

Vilka är de vanligaste frågorna du får från dina bloggläsare och vad svarar du?
Hmm det brukar vara olika, de vanligaste frågorna är var jag köper mina tyllar och bakformar. Eller med vad jag brukar dekorera eller färga mina tårtor med.

Pastel-button-cupcakes-10Pastel Button Cupcakes
Recept: Här

White-chocolate-cupcakes-with-vanilla-and-chocolate-ganache-frosting-17Vitchoklad cupcakes med vaniljfrosting & choklad ganache
Recept: Här

ballerina-cheesecake-Ballerina Cheesecake
Recept: Här

jordgubbHasselnöt choklad & hallontårta
Recept: Här

wedding-cake-bröllop-1Bröllopstårta
Recept: Här

date-buns-dadel-kransar-3Dadel kransar
Recept: Här

oreo-cupcakes-6Choklad cupcakes med oreo gömma
Recept: Här

—————————————————————–-

shkoffa

Blogg: My Little Kitchen
Drivs av: Shkoffa Rafat
E-post: Här
Facebook: Här
Instagram: Här

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.