Veckans blogg: Shake for shape

Hem Veckans blogg Veckans blogg: Shake for shape

Att det råder Raw food-feber i landet har väl knappast undgått någon! Många restauranger och kaféer har kompletterat sitt utbud med nyttigare bakverk, desserter och smoothies. I White Guide Cafés senaste utgåva finns numera STHLM Raw som erbjuder god och nyttig fika. Om du vill ha tips på några fler ställen så kan du kika här. En person som lever som hon lär är Angelica Eldh som driver bloggen Shake for shape. Hon har bloggat ganska kort tid men redan fått stor uppmärksamhet med bland annat samarbete med ekologiska matmarknaden Paradiset (en butik som jag varmt rekommenderar) där Angelica lägger upp recept på deras Instagram med varor från butiken. Läs mer om Angelica och ta del av hennes snygga foton och härliga recept.

kaka_BLOGG-800x520edited

 

Jag heter Angelica Eldh, är 26 år och bor i Stockholm. Har jobbat med reklam sedan gymnasiet som Art Director och älskar kreativt skapande. Jag tog tjänstledigt för ett år sedan för att studera ekonomi och då växte intresset för att fotografera fram. Har så länge jag kan minnas haft ett stort intresse för mat och hälsa. När jag var liten sa jag tydligen ”när jag blir stor vill jag jobba med att göra mat vacker så att de som ska äta maten blir glada”. Det stämmer fortfarande och det finns ingenting roligare!

Allt är så nytt, jag startade min blogg och Instagramkonto för ett halvår sedan och den har växt så otroligt snabbt. En rolig sak är att Cosmopolitan US delade min bild i deras Snap Chat Discovery, som en av de mest ”likable pictures”, vilket var riktigt coolt för det sågs av hela världen (Purple Smoothie Bowl). En annan rolig och overklig sak är att jag kommer att vara med i nästa nummer av ShapeUp så det blir min ”tidningsdebut”. Nästa mål blir väl nyhetsmorgon:)

—————————————————————–-

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
Jag älskar att baka hälsosamma rawfood-bollar eller smoothietårtor. Egentligen allt som går att göra med hälsosamma ingredienser i en blender. Det går snabbt och blir alltid gott!

Du är på ett konditori, vilka bakverk beställer du?
Åh, har alltid älskat kanelbullar så när jag väl går till ett konditori passar jag på.

Vad är ditt bästa bak/dessertminne?
Det får nog bli alla gånger när jag var yngre och bakade kladdkaka med mina kompisar efter skolan. Då åt vi upp säkert hälften av smeten innan den åkte in i ugnen. Så gott!

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
Oj vad svårt! Jag hade nog ställt för höga krav på mig själv om det var ”riktiga” kockar och blivit för nervös, så jag skulle nog bjuda hem Zlatan, bara för att han är så grym på fotboll. Nummer två blir Rachel Brathen (Yoga_girl), för hon är så inspirerande och verkar vara en otroligt varm människa och den tredje personen blir Malin Hernström (gottbymalin) för att få veta hennes knep om hur hon gör alla raw food bakverk så otroligt perfekta!

Vilka är de vanligaste frågorna du får från dina bloggläsare och vad är svaret på dessa frågor?
Det var också svårt, men den senaste tiden har jag fått många frågor om man kan äta blommorna jag dekorerar med och svaret är ja, om de är ekologiskt odlade:)

lila_bloggedited

Purple Smoothie Bowl
Recept: Här

goji_blogg-800x520edited

Smoothie med Gojibär
Recept: Här

Nana-blogg2-800x520edited

Banana Ice Cream med vanilj & choklad
Recept: Här

kaka_BLOGG-800x520edited

Raw Food Ice Cream Cake
Recept: Här

melon_blogg-800x520edited

Bananfri Smoothieglass
Recept: Här

Paradiset_blogg10-800x520edited

Chiapudding med persikasmoothie och sommarbär
Recept: Här

—————————————————————–-

untitled

Blogg: Shake for shape
Drivs av: Angelica Eldh
E-post: angelica@shakeforshape.se
Facebook: Här
Instagram: Här

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.