Det vimlar som bekant av duktiga bak- och dessertbloggare och något som de flesta har gemensamt, utöver själva bakningen, är styling och fotografering. En som är riktigt duktig på det är Sabina Håkansson som driver framgångsrika Sweet and Simple, vinnare av Matbloggspriset 2014 i kategorin ”bästa bak- och dessertblogg”. Sabinas blogg är stilren och modern med inbjudande och inspirerande bilder. Häng med och spana in några av hennes spännande recept med tillhörande foton.
Jag heter Sabina och bor i Skåne i Kristianstad. Min stora passion i livet är att laga mat, baka och fotografera. Jag är vinnare av Matbloggspriset 2014 -Bästa bak- och dessertblogg. Jag har alltid varit en pysseltjej som gillar att experimentera med färger, former och strukturer, gå i naturen och ta fram nya spännande smaker. När jag fotograferar så använder jag en Canon eos 700d. Det roliga med att baka är styla mina bakverk och fotografera i en annorlunda miljö.
När jag inte bakar så är jag med min familj. Min man Fredrik och min son Vincent på fyra år som också gillar och baka och som gärna vill vara med vid grytorna. Jag hoppas att kunna inspirera er till att prova mina recept och att baka. För bakning är det roligaste som finns!
—————————————————————–-
Vad tycker du bäst om att baka och varför?
Jag tycker om att baka alla sorters saker. För mig handlar det om att ta fram olika idéer och smaker. Om jag får en idé så måste jag genast ställa mig i köket och prova. Men något jag gillar att baka är allt med choklad, kola och fräscha citrusdesserter.
Du är på ett konditori, vilka bakverk beställer du?
Macarons om de är bra gjorda. Jag är en kaffe och te människa så jag lyxar jag gärna till det med extra gott kaffe med en liten kaka till eller en pralin.
Vad är ditt bästa bak/dessertminne?
När jag vann bästa bak- och dessertblogg jag blev så otroligt glad och tacksam.
Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
Jag vill bjuda Sebastien Boudet för att han vågar säga vad han tycker och är otrolig kunnig. Sen hade jag bjudit Martha Stewart. Jag har växt upp och sett henne på tv när hon har bakat. Hon är en sådan stor inspirationskälla. Sedan hade jag nog bjudit Fräulein Klein. Hon har en tysk blogg som jag avgudar. Underbara bilder och härliga kreativa recept.
Vilka är de vanligaste frågorna du får från dina bloggläsare?
Hur allt ska förvaras, hur länge det håller i kylen och även vad jag gör av alla bakverk.
—————————————————————–-
Chokladpaj med nutellafudge och havssalt
Recept: här
Semmelkladdkaka
Recept: här
Jordgubbsmousse med maränger
Recept: här
Lion bar pannacotta
Recept: här
Seg kladdkaka med toffeekräm
Recept: här
—————————————————————–-
Blogg: Sweet and Simple
Drivs av: Sabina Håkansson
E-post: sweetandsimple@live.se
Facebook: här
Instagram: här
Pinterest: här
Skriv ett svar