Veckans blogg – Systrarnas drömmar

Numera är det jag Anna-Lena som håller bloggen vid liv (tidigare även min syster Annelie Ivarsson). Den har blivit som en stor, härlig bakbok efter dessa år. Fotografering är ett annat stort intresse så det är kul att de båda går att kombinera. Gillar att hålla bilderna enkla för att det inte ska se för krångligt ut och att alla ska våga prova.

Jag jobbar på en förskola så bakning är bästa avkopplingen efter en lång dag på jobbet. Har en stor härlig familj med man, fyra barn med respektive samt två barnbarn. De ställer gärna upp som provsmakare till mina bakexperiment. 

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
– Jag gillar att baka det mesta. Älskar att servera nybakade frallor till frukost. En god paj till fikat eller mängder av småkakor till kalas. Tema som barnkalas eller dop är väldigt kul.

Hur ofta brukar du baka?
– Det blir oftast någon kväll i veckan och alltid på helgen. Bakar varje vecka till min svärfar som uppskattar väldigt mycket att få hembakat till kaffet.

Vad är ditt bästa bakminne?
– I somras bakade jag min första bröllopstårta. Det var till sonens bröllop och så här i efterhand förstår jag inte att jag vågade. Det kunde ju gått helt åt skogen. Men det gick bra som tur var och alla våningar höll sig på sin plats.

Vad brukar du beställa om du fikar ute?
– Jag har alltid så svårt att bestämma mig. Svag för moussetårtor & cheesecake. En god bulle är alltid gott. Är tokig i småkakor. Valde dock en morotskaka senast jag fikade ute.

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
– Jag skulle bjuda in drottning Silvia, Daniel samt lilla Estelle. Skulle vara kul att fika och småprata om hur det är att leva sådär som de gör.

Finns det några personer som du hämtar inspiration från?
– Följer mängder med konton med bakinspiration. Gillar blandningen av den enkla bakningen och fina bakbilder.

Äppelgömmor med havretosca
Recept: Här

Oreo chokladpaj
Recept: Här

Vitlöksbröd
Recept: Här

Mördegssemla
Recept: Här

Blåbärscheesecake-grottor
Recept: Här

Blogg: Systrarnas drömmar
Drivs av: Anna-Lena Olofsson
Instagram: Här
Facebook: Här

Stort tack Anna-Lena för din medverkan🙏
Se fler veckans blogginlägg här
Och till dig som läser, sprid glädje och kärlek på nätet❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.