Veckans blogg: Trattoria

Hem Veckans blogg Veckans blogg: Trattoria

Veckans blogg är underbara Trattoria som drivs av Karin Högberg som jag hade äran att få träffa i november förra året på Mitt Kök-mässan. På mässan brukar Matbloggspriset arrangera sina prisutdelningar och där stod Karin som vinnare i kategorin ”Det Stora Matbloggspriset”. Hon bor i det lilla fiskesamhället Mollösund på västkusten och hennes matfilosofi är enkel och okomplicerad och bygger på att laga mat efter säsongens utbud. Bloggen har hon drivit i cirka fem år och recept varvas med kloka insikter om det vardagliga samt massor av härliga foton. Förutom bloggen har Karin även gett ut kokboken ”Karins kök: mat och minnen från Mollösund”. Recepten är inspirerade av hennes uppväxt på västkusten, de gamla bohuslänska traditionerna samt hennes resor till i Italien och området runt Medelhavet. I vanlig ordning spar jag inlägget under fliken veckans blogg. Ha en härlig vecka och du, det bästa med framtiden är att den kommer med en dag i sänder.

imageedit_1_3163954358

33-årig doktorand i informatik med inriktning på sociala medier och marknadsföring. Bor i ett litet fiskarsamhälle på västkusten med man och hund.  Har matbloggat i fem år och vann 2015 stora matbloggpriset. Har även vunnit pris för Sveriges godaste tårta med en jury bestående av bla. Jan Hedh, Magnus Johansson och Lars Wallin samt Hembakningsrådets pris för bästa kanelbulle 2014. Är även frilansfotograf och matkreatör och syns t.ex. i Vin och Matguiden, Året Runt, Hemmets Journal, M-magasin mm.

—————————————————————–-

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
Framförallt gillar jag att se något växa fram, från ingredienser till färdigt bröd eller kaka. Bakning är lika med avkoppling för mig och det är något av det bästa som finns att ställa fram ett nybakat bröd på bordet. Då trivs jag. Jag gillar att bjuda på hembakat, gärna bröd, få saker gör gäster så glada som att få äta nybakat bröd och det är så lite som gör  stor skillnad.

Du är på ett konditori, vilka bakverk beställer du?
Jag älskar maränger så förmodligen en maräng med choklad, en macaron eller en riktigt fin kardemummabulle.

Vad är ditt bästa bak/dessertminne?
Jag har många! Men ett av dem är när jag fick gå på kurs med Magnus Johansson som gjort Nobelmiddagens efterrätter många gånger. Hans passion för hantverket, råvarorna och choklad! Jag lärde mig mycket den dagen och tårtorna vi bakade blev fantastiskt fina. Men jag har också många fina minnen från mina resor, att äta en pain au chocolat som fortfarande är varm från ett boulangerie i Paris är svårslaget.

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
Underbara Clara för hon verkar gilla att fika i köket lika mycket som jag, Leif Mannerström för att jag vill lära mig allt han kan om att tillaga fisk och Maggie Smith från Downtown Abbey för att jag inte kan föreställa mig en bättre samtalspartner.

Vilka är de vanligaste frågorna du får från dina bloggläsare och vad svarar du?
Varför blev marängen misslyckad? Är förmodligen den vanligaste frågan! Mina tips är att det kan bero på att bunken inte var tillräckligt rengjord, använd helst en rostfri skål som du rengör ordentligt så att alla eventuella spår av fett försvinner. Marängen kan också bli förstörd av att lite äggula, som också är fet, har kommit med i smeten. Jag får också en del frågor om hur brödet får en fin gyllenbrun färg, mitt tips är att ställa in en ugnsfast form med vatten längst ner i ugnen när du bakar brödet, funkar fint!

imageedit_3_5442922066

Chokladkaka med mascarponefrosting
Recept: Här

imageedit_1_9501322727

Citronbakelser med maräng och hallon
Recept: Här

imageedit_5_3288260202

Äppelgalette med kardemumma
Recept: Här

imageedit_9_2717675052

Banan och chokladbröd med bovete
Recept: Här

—————————————————————–-

imageedit_6_7558346346

Blogg: Trattoria
Drivs av: Karin Högberg
E-post: Här
Twitter: Här
Facebook: Här
Instagram: Här

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.