Fosch Artisan Pâtisserie Stockholm

Hem Aktuellt Fosch Artisan Pâtisserie Stockholm

Men jämna mellanrum brukar jag publicera ”Hört på stan”, aktuella händelser i fika-Stockholm med omnejd. När jag i vintras fikade med Johan Sandelin-Järnåsen (delägare av Vete-Katten) så pratade vi om alla nya bagerier som poppar upp runt om i stan och Johan hoppades då även på att fler skulle våga sig på att öppna konditorier. Gourmandise Patissier & Chocolatier öppnade i november förra året och nu kan jag även informera om att Fosch Artisan Pâtisserie slår upp sina portar den 3 juni. Det är Malin Eklund och hennes franska sambo Damien Foschiatti som slår upp det nya konditoriet på Löjtnantsgatan 8 på Östermalm.

12530888_1716427781930077_664500987_n

Damien Foschiatti är utbildad konditor i Frankrike och har bland annat jobbat på Ladurée i Paris, Pascal i Oslo och för Henrik Nordström på Lux när krogen hade en Michelinstjärna. Malin som har sina rötter på Gotland har jobbat hela sitt liv inom serviceindustrin bla som hovmästare på restaurang B.A.R. i Stockholm och som restaurangchef i Oslo på ett franskt konditori.

Deras specialiteter kommer att vara franskinspirerade bakverk med svenska smaker. Råvarorna kommer att hålla hög kvalité och på Gotland odlar de frukt och bär som de kommer att använda i bakverken. De kommer även att servera lättare maträtter samt vin och öl. Det kommer att finnas plats för 26 sittande gäster och lika många får plats på uteserveringen. Jag säger Vive la France, leve Sverige och ännu ett härligt fik som måste besökas:)

imageedit_1_6995160568Foton: Daniel Ohlsson

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.