Det är intressant att ta del av alla semlor som poppar upp på sociala medier och en semla som tilldragit mitt intresse är den som kökschefen Elvira Lindqvis på Fotografiska tagit fram, nämligen en zero waste-semla.

Semlan består av ekologisk mandelmassa tillverkat av den råvara som återstår när mandeldryck produceras. Bullen är bakad av mjöl malet av frysta kardemumma- och kanelbullar som blivit över från caféet. I stället för att slänga en massa restprodukter så återanvänds det vilket naturligtvis är superbra. På Fotografiska skapas samtliga menyer och matprodukter utifrån smartast (åter)användning av den alltid ekologiska råvaran.

Jag har själv inte smakat på semlan som går loss på 40 kronor och som du hittar på caféet på Fotografiska museet i Stockholm.

Foto: Fotografiska

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.