136 besökta bagerier/konditorier på tre månader

Hem Aktuellt 136 besökta bagerier/konditorier på tre månader

136 stycken bagerier, konditorier och chocolaterier hann jag med att besöka under de tre månader som mitt uppdrag varade hos branschföreningen Sveriges bagare och konditorer (SBK). En branschförening kan i mångas öron låta mossigt och tråkigt men du skall veta att SBK gör mycket som är bra för branschen. De har funnits i över hundra år och kommer säkerligen att finnas i minst hundra år till för att främja utvecklingen av bagerier och konditorier runt om i landet.


Det bästa med de tre månaderna är alla härliga människor jag träffat för är det något jag gillar så är det den enskilda individens personlighet och drivkraft. Att få höra de bakomliggande historierna och allt arbete som krävs för att få en verksamhet att gå runt har varit intressant att få ta del av.

Det är en omöjlighet för mig att ranka de 136 olika ställena jag besökt för alla har sin charm men visst har jag blivit förälskad i många ställen och jag kommer att tipsa om en del av dem här på bloggen framöver (vissa har jag redan tipsat om som exempelvis Simons Bageri & Rosteri, Babettes Kafferi & Bageri och Boställets vedugnsbageri).

Jag har besökt många härliga smultronställen runt om i landet och den utan tvivel mest annorlunda plats jag varit på är vid Stripa gruvmiljö i Guldsmedshyttan som ligger i Bergslagen. Här driver de karismatiska och underbara kvinnorna Yvonne Lindberg och Gunilla Borensjö sin pralinstudio. Vägg-i-vägg ligger omklädningsrummen där gruvarbetarna bytte om och i skåpen finns en del originalutrustning kvar såsom hjälmar och lampor. Det går utmärkt att åka till Bergslagspraliner och fika och under den varmare årstiden dukas det även upp till fika utomhus.

Håll utkik här på bloggen framöver så kommer det fler härliga fikatips från platser jag besökt under den senaste perioden.


Jag bevakade även SM-veckan för bagare som gick av stapeln i Göteborg med skolmästerskap, svenska mästerskapen för unga bagare samt svenska mästerskapen för proffsen. Bilderna på bakverk i detta inlägg är från SM-veckan i slutet av mars.


Även regntunga och gråa dagar är vackra i april. Från en sjö i närheten av Degerfors.

 

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.