Borgmästargården – en stylad skönhet

Hem Aktuellt Borgmästargården – en stylad skönhet

I våras var jag och hälsade på Sara Wennerström som driver Solhaga stenugnsbageri och Borgmästargården i Falkenberg. Sara som kommer från Göteborg var tidigare delägare i en reklambyrå men 2010 beslöt hon sig för att sadla om till bagare. 2011 slog hon upp dörrarna till Solhaga stenugnsbageri i Slöinge och bageriet blev snabbt populärt bland ortsborna och de har under åren belönats med priser av både Skåneländska Gastronomiska Akademien och Hallands Akademi samt blivit nominerad till Årets Företagare i Falkenberg.

I maj förra året öppnade Sara Borgmästargården som hon driver tillsammans med Ann-Sofie Lönnberg och Tilda Lundahl. Namnet kommer av att den tidigare borgmästaren Anders Lundberg bodde i övervåningen på fastigheten mellan 1851 och 1912. I juni i år kammade Borgmästargården hem kategorin Årets Stjärnskott på White Guide Cafés årliga gala.

Nu i veckan nominerades Borgmästargårdens grafiska identitet till Svenska Designpriset som är den grafiska branschens stora årliga pris. De har tillsammans med AATE Studios skapade identiteten som fått nomineringar i två kategorier – Årets Grafiska Profil och Årets Logotyp. Klicka här och rösta på Borgmästargården och gör det nu!

Slutligen vill jag tipsa om Sara Wennerströms blogg där hon skriver många kloka saker som är väl värda att begrunda och på bloggen kan du även läsa inlägget där Sara i detalj beskriver om hur de jobbade fram den grafiska profilen och inredningen och det gör du här.


Foton: Linda Stensson Tengvall

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.