Dagens bild: Daniel Roos

Hem Dagens bild Dagens bild: Daniel Roos

Spana in Daniel Roos vackra mini äppeldessert som han la upp på sitt Instagramkonto i veckan. Sååå stiligt. Nu var det över ett år sedan jag var på K-Märkt i Garnisonen och åt lunch och fikade så det börjar bli hög tid för mig att åka dit. De har i och för sig en butik i Ringens köpcentrum (Teatern) som jag brukar gå förbi ibland men det är ändå något helt annat att kunna se bagarna och konditorerna på plats, vilket man gör på Garnisonen via stora glaspartier.

Daniel Roos har varit verksam som konditor i många herrans år och han har tidigare jobbat på Wienerkonditoriet, Restaurang J, Gourandise, Berns salonger, Clarion Hotel och Operakällaren. På Operakällaren var han chefskonditor och ansvarade bland annat för Kronprinsessans Victoria och Prins Daniels bröllopsdessert i juni 2010. Daniel har även varit medlem i kocklandslaget där den stora höjdpunkten var OS-guldet 2012 i Tyskland. De senaste två åren har han ansvarat för Nobeldesserten där han skapat två magiskt vackra upplägg och båda åren har han tagit fram en take-away vänlig glasvariant för oss konsumenter så att vi också kan ta del av hans fantastiskt komponerade mästerverk.

2014 slog K-Märkt upp portarna i de kulturmärkta lokalerna i Garnisonen på Östermalm i Stockholm och drivs av kocken Hanna Normark, vinkyparen Jens Dolk och Daniel Roos. Lokalen är på 1800 kvadratmeter med plats för 1000 gäster, varav 700 sittande. Daniel brukar med jämna mellanrum skapa dessertavsmakningsmenyer tillsammans med sambon Sanna Lithberg (som också är konditor) under varumärket My Table. Allt detta sker hemma vid deras köksbord. Nu misstänker jag dock att den aktiviteten är lagd på is under en period då de nyligen blivit med barn.

15056574_1694238300905245_7917851035710783488_n

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.