Dagens boktips – Baka & ta tillvara

Jag blir genuint glad över att se bloggkollegor lyckas väl med sina prestationer och genom åren har ett flertal mat- och bakbloggare gett ut böcker som skapat uppmärksamhet. Annelie Andersson som driver Blomster & bakverk gav ut sin första bok i september 2020 – Bröd, bakverk och godsaker, med och utan gluten, alltid med blomster, året om.

Nu har det blivit dags för hennes att släppa sin nästa bok – Baka & ta tillvara blomster, bakverk och säsongens råvaror. Med den här utgåvan vill Annelie inspirera till att baka med det som är i säsong. Hon lyfter fram ett antal råvaror som passar bra att baka med såsom frukt, bär, grönsaker och kryddor. Det är mestadels bröd och bakverk, både med och utan gluten, men också en och annan glass, kräm, saft och marmelad.

Annelie började blogga ungefär i samma veva som jag började, runt 2013, och har genom åren byggt upp en fantastisk fin och läsvärd blogg och Instagramkonto som jag givetvis följer. Utöver bröd och bakverk delar jag även Annelies stora intresse för blommor och växter och hon är superduktig på att skapa tjusiga stilleben.

Annelie har varit med i min serie veckans blogg två gånger, första gången var 2015 och senast det begav sig var 2020 och du kan läsa inlägget här. Se nu till att förbeställa ett signerat exemplar av Annelies bok och du gör det här.

 

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.