Dagens fika på Haga Tårtcompani & Bageri

Hem Dagens fika Dagens fika på Haga Tårtcompani & Bageri

Idag besökte Karin ”Bagerskan” Bernfalk och jag Haga Tårtcompani & Bageris nya ställe på Fleminggatan 107. Både Karin och jag kände oss lite trötta efter gårdagens smått hektiska dag men uj så trevligt det var. Kan det inte vara Matbloggspris varje dag! Anna Cardelius och Oscar Målevik startade upp Haga Tårtcompani & Bageri i januari 2014 på Torsgatan 75 och bara för två veckor sedan så öppnade de upp filialen på Kungsholmen. Deras verksamhet har en kort historik och det har gått riktigt bra för dem och de har nominerats till Gulddraken och kom redan under första året med i fikabibeln White Guide Café. Dessutom gjorde de Lady Gaga-tårtan som fick stor medial uppmärksamhet. Jag tycker Anna och Oscar är grymt driftiga och de har verkligen lyckats med att konceptuera verksamheten, allt för att skapa en tydlig röd tråd.

IMG_3611

De har ett bra utbud av bröd, tårtor och bakverk med vackra utseenden (oftast med en liten ”twist”) och moderna smaker. De serverar även soppluncher. De kommer att baka på båda ställena och de arbetar bara med naturliga råvaror som exempelvis grädde, smör och mjöl från svenska mejerier och bönder samt med ekologiska råvaror så långt som det är möjligt. Kafédelen är inte speciellt stor men har hög mysfaktor så det är bara att bege sig dit för en gofika.

Det är Gustav Adolfsdagen och självklart så smakade Karin och jag av Oscars goda Gustav Adolfsbakelse gjort på citron och macadamiabotten, rödbets- och hallonpanacotta samt en mousse på rostad vit choklad.

IMG_3607edited IMG_3596edited

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.