Idag blev det lunch och fika på härliga K-Märkt Garnisonen som drivs av Daniel Roos, Jens Dolk och Johan Gottberg. Ytan är på cirka 1800 kvm med plats för 700 sittande och allt är tipp-topp med stora ytor att röra sig på, vilket måste vara underbart för kockarna och bagarna som slipper stå och trängas i små vrån! Det jag gillar är att man som gäst kan titta in i bageriet samt i patisseriet genom de stora glasväggarna och då se på när exempelvis Daniel Roos gör sina konstnärliga och vackra desserter. Jag kan varmt rekommendera maten på K-Märkt, här tummas det inte på råvarorna och det finns en hel del grönsaker att välja mellan. Man betalar efter vikt och lunchpriserna ligger något över genomsnittet men det är det värt. Givetvis passade jag på att smaka Daniel Roos så haussade Nobeldessert gjort av saffranspannacotta på bryntsmörbotten, salmbärsmousse fyllt med salmbärsmarmelad och nougatkrisp samt salmbärssorbet. Jag har tidigare lagt upp ett klipp där Jens Dolk samtalar med Daniel Roos om arbetet kring desserten. Om du mot all förmodan missat kan du se klippet här. Jag lär säkerligen återkomma till K-märkt för att skriva om dem samt ta lite fler foton på deras vackra desserter.
Skriv ett svar