Dagens tips – Chokladkompaniet

Hem Bra tips Dagens tips – Chokladkompaniet

I helgen strosade Annie och jag omkring på Södermalm och av en ren slump så noterade jag på avstånd en skylt med texten Chokladkompaniet. Givetvis blev vi nyfikna så vi gick till butiken som ligger på Kocksgatan 18, vilket är en gata vi sällan besöker. Butiken har funnits sedan januari i år och drivs av Robert Fransson och Marcus Holmström och deras koncept går ut på att du som kund kan designa din egen choklad. Det går till så att du först väljer ut om du vill ha mörk choklad eller mjölkchoklad och därefter vilka ingredienser du vill ha på chokladkakan (det finns i dagsläget 46 olika toppings) och slutligen väljer du chokladask. En chokladkaka kostar 55 kr och två stycken för hundringen jämt.

Det brukar ta cirka 20 minuter innan chokladkakan stelnat och kan läggas i en chokladförpackning. De har även en webbshop där du kan designa din chokladkaka och därefter få den levererad till din bostad. Kvalitén på chokladen är hög och de använder Barry Callebauts ekologiska mörka choklad på 56% och en mjölkchoklad med 33,6% kakao.

De tillverkar även praliner som säljs i butiken och det går även att ta en fika på plats. Nu köpte vi inga praliner då vi tidigare på dagen hade varit i Fruängen hos Annica Larsson på Handgjort Stockholm och handlat på oss en massa choklad men vi fick provsmaka en del praliner. Bland annat har de en pralin som smakar som en kanelbulle (helt okey smak) och så har de en fikabox som de fyllt med sex stycken praliner föreställandes några av våra mest klassiska bakverk (dammsugare, chokladboll, semla, kanelbulle, prinsesstårta och chocolate chip cookie).

Jag får ta och besöka dem igen och prova mig igenom deras sortiment för att bättre utvärdera vilken nivå de håller men det första intrycket lovar gott. Snygg lokal, bra utbud och sist men inte minst att jag som kund kan skapa min egen chokladkaka. Det är inte många (om ens någon) i Stockholmsområdet som kan erbjuda den lösningen.

Chokladkompaniet
Adress: Kocksgatan 18, Stockholm
Öppettider: Tisdag-fredag 12.00-18.30. Lördag 12.00-16.00. Söndag 12.00-15.00
Hemsida: Här
Facebook: Här
Instagram: Här

imageedit_3_6662290867

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.