Fika på Chokladfabriken

Hem Dagens fika Fika på Chokladfabriken

Med jämna mellanrum stannar min fru Annie och jag till hos Chokladfabriken på Renstiernas gata 12. Ibland handlar vi med oss praliner, ibland tar vi en fika på plats. Chokladfabriken har även butiker på Regeringsgatan 58 och St Eriksplan 9 men det är på Renstiernas gatan där all produktion av praliner, glass, bakelser och tårtor sker. I vintras fick jag en guidad tur i deras lokaler och de är väldigt stora med plats för produktion, pralin- och dessertkurser (som leds av Gustaf Mabrouk), chokladprovningar och så brukar konditorlandslaget ofta finnas på plats för att träna inför olika tävlingar.

Chokladfabriken drivs sedan 1997 av grundarna Martin Isaksson och Ellinor Isaksson. Martin har vunnit VM 2002, OS 2004 med kocklandslaget och är numera lagledare för dem. Ellinor sköter marknadsföring och försäljning och ser till att alla godbitar som lämnar produktionen når ut till rätt beställare. Hon är även ledamot i SBK (Sverige bagare och konditorer). Förra året hade jag även äran att ha Ellinor som gästbloggare och du kan läsa hennes inlägg här.

Både Annie och jag har genom åren testat oss igenom de flesta ställena i Stockholm som erbjuder praliner och vi rankar Chokladfabrikens utbud bland de absolut bästa. Kombinationen lång erfarenhet, gedigen kunskap, experimentlusta och riktigt schyssta råvaror kommer man långt med. Nu i veckan tog vi en fika och då valde jag denna somriga godbit beståendes av en vit chokladmousse, rabarberkompott och chokladbotten. Behöver jag säga ens nämna att den var ljuvligt god!

IMG_3589edited

Chokladfabriken
Adress: Renstiernas gata 12, Regeringsgatan 58, St Eriksplan 9, Stockholm
Hemsida: Här
Facebook: Här

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.