Gästbloggare: Per Bäckström, Wienercaféet

Hem Gästbloggare Gästbloggare: Per Bäckström, Wienercaféet

I natt gick vi äntligen över till sommartid vilket innebär ljusare kvällar och snart kan vi äntligen sitta utomhus och fika. Ett ställe som det brukar vara trevligt att sitta och fika på utomhus är Wienercaféet där man samtidigt kan kika på alla människor som flanerar fram och tillbaka på Biblioteksgatan. Per Bäckström är kreativ ledare där och har tidigare medverkat med två gästinlägg här på bloggen. Nu är det dags för ett nytt inlägg och denna gång bjuds du bland annat på ett recept om hur du gör en smarrig citron- och vaniljkräm.

b2edited

 

Hej hopp alla glada
Nu går man i väntans tider inför vårens ankomst. Man blir ju ingen Ronja Rövardotter och går ut på ängarna och skriker men ändå full av energi och en längtan efter solen och alla uteserveringar som poppar upp runt omkring varje gathörn i stan. På Wienercaféet så laddas det för fullt inför påsken. Praliner gjuts och mousser läggs i frysen och återigen kommer den där glada, lite tossiga Per fram och provar nya bakverk och smaker. Vad sägs om följande: wienerbröd och bullar med citron/vanilj kräm, mango/passions tartlett med färska hallon eller varför inte yuzupraliner i vackra påskägg! Ja man får ju aldrig nog och tur är väl det för alla kunder som besöker oss varje dag. Det luktar nybakat från morgon till sen eftermiddag precis så som det ska vara.

Min kära mor med morbror och moster kom förbi i veckan och smakade på vår Afternoon Tea som fick högsta betyg, såklart:) Min mamma berättade att tydligen så hade jag i åtta års ålder sagt att jag ville bli bagare eller polis eller varför inte båda för då kunde man ju jaga ut tjuvar ur bageriet. Jag var ju ganska klok redan då och som tur är så stöter vi inte på så många tjuvar men om det behövs så behöver jag nog inte utbilda mig till polis för att klara detta:) I förra veckan så åkte jag och min bagarchef Pelle (Per-Olof Henriksson) ner till Göteborg för att heja på Viktoria Johansson som jobbar hos oss och som tävlade i SM för unga bagare. Det blev ingen pallplats men jättebra kämpat och det ger nog mersmak inför nästa år.

bildedited

Vi tittade även på tävlingen Årets Bagare där Gabriel Di Grado knep en välförtjänt guldmedalj. Ett snabbt besök hos Sylvain Marron hann vi även med och fick smaka på hans underbara praliner. Det blev en rolig och innehållsrik tvådagarsutflykt till Göteborg men som Mauro Scocco sjunger: Hem till Stockholm igen, borta bra men hemma bäst, så e det:)

bild 1edited

Här kommer ett recept på en citron- och vaniljkräm som går att använda till en massa saker som exempelvis fyllning i wienerbröd, bullar, bakelser, desserter eller på en varm äppelpaj, ja välj själva.

Citron- och vaniljkräm

  • 250g mjölk
  • 0,5 st vaniljstång Tahiti
  • Zest från en halv citron
  • 50g strösocker
  • 4st äggulor
  • 3msk maizena
  • 10g mjukt smör

Så här gör du:

Koka upp mjölk, zest och vaniljstång, sila över sockret som blandats med äggulor. Värm till 83 grader. Blanda i maizena och sjud under konstant omrörning i 3 minuter. Rör i smöret och kyl hastigt i isbad.

Ha det gott och tot zienz (holländska och betyder vi ses):):)

untitled

Tidigare publicerade gästinlägg från Per
Semlor och kommande boklansering
Så gör du macarons med italiensk maräng 

Per Bäckström
Produktchef och kreativ ledare
Wienercaféet
Tel: 08-684 23 852
E-post: pastrychef36@live.se
Hemsida: här
Wienercaféet Instagram: här
Per Instagram: här

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.