Goda praliner från Chocolatte

Hem Okategoriserade Goda praliner från Chocolatte

Igår tipsade jag om goda pepparkakor från Bakeriet och när jag ändå är i farten med att hylla duktiga hantverkare så vill jag även lyfta fram Chocolatte – den lilla chokladfabriken i Helsingborg. Chocolatte drivs sedan 2003 av Märta Lindohf och Martin Persson och här jobbar även superduktiga konditorn Hanna Assarsdotter som har näsa för det bruna guldet. 2013 vann hon tävlingen Årets Pralin så det är helt klart en konditor med känsla för choklad.

Chocolatte har tävlat framgångsrikt i International Chocolate Awards där de tagit ett flertal medaljer (chokladkaka på Mangaro lait med rostade rapsfrön och havssalt=guldmedalj, viol lakrits=silvermedalj, kolacrème med brynt smör=bronsmedalj, raps citron=bronsmedalj) och både min fru Annie och jag kan intyga om att deras praliner håller mycket god klass med många toppar och få dalar. Annie och jag rankar Chocolatte som landets bästa chokladmakare.

Nu inför julen så har vi beställt en låda praliner innehållandes kolacremé med brynt smör, knäcknougat, chili, virgin/mojito, havssalt/lakrits, kaffe, kolacremé, lakridsfudge, viol/lakrits, saltkola/lakrits, kardemumma, pepparkakstryffel, apelsin och ingefära. 16 stycken härliga praliner som vi nu håller på att avnjuta i lugn och ro.

Chocolatte tillverkar all choklad i lokalen i Helsingborg och där kan man även ta sig en fika. I somras öppnade de även en filial i saluhallen i Malmö. Om du befinner dig i Helsingborg eller Malmö, se då till att köpa med dig några praliner från Chocolatte. Jag lovar att du inte kommer att bli besviken.

✶✶✶

☛ Vi började tillverka praliner och chokladkakor redan 1872 i Sverige
☛ I Sverige äter vi ungefär sju kilo choklad per person och år
☛ Höjdpunkterna för choklad är kring jul, Alla hjärtans dag och påsk

Chocolatte
Adress:
 Drottninggatan 13, Helsingborg och Malmö saluhall, Gibraltargatan 6
Hemsida: Här
Facebook: Här
Instagram: Här

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.