Grymt goda pepparkakor från Bakeriet

Hem Aktuellt Grymt goda pepparkakor från Bakeriet

När jag förra vintern och våren genomförde ett uppdrag i tre månader för branschorganisationen Sveriges bagare och konditorer så hann jag med att besöka 135 ägare till lika många bagerier och konditorier runt om i landet och en av dessa ägare jag hann med att hälsa på var Anette Kruse som driver Bakeriet.

Anette började baka i hemmet 2001 på deltid samtidigt som hon hade en lärartjänst. 2005 flyttade hon och familjen in i ett hus strax utanför Eskilstuna och på gården vid en intilliggande byggnad så byggde hon upp sitt bageri som stod klart 2007.

Anette bakar skorpor, crostini, biscotti och pepparkakor och högsäsong är perioden oktober-december då det är full rulle i bageriet. Jag kommer väl ihåg hennes pepparkakor som jag fick äran att smaka och de var ljuvligt goda. De rustika pepparkakorna bakas på dinkel (sikt och fullkorn), smör, socker, sirap, kryddor och bikarbonat.

Nu har jag hittat dem även i Stockholm och de finns bla hos P&B Delikatesser & Goda Presenter i Hötorgshallen (övre våningen). Jag har hört att den kände krögaren Fredrik Eriksson på Långbro Värdshus köpte dessa pepparkakor på en marknad för något år sedan och blev så förtjust i dem att han beslöt sig för att servera dem på värdshusets julbord.

Både min fru Annie och jag håller dessa pepparkakor som bland de godare vi hittills ätit. Och då har vi hunnit med att testa många olika pepparkakor. Dagens heta tips, testa dem du med. Du finner din närmaste återförsäljare här.

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.