Dagens bild: Anders Oskarsson

Hem Dagens bild Dagens bild: Anders Oskarsson

Anders Oskarsson är konditorn som lyckas med det mesta han förtar sig och när Anders summerar året så kan han nog bara le och vara stolt över sig själv. I oktober blev han framröstad som Sveriges bästa konditor av 100 kollegor i branschen. Det är Svenska Gastronomipriset som årligen korar den bästa konditorn respektive bästa konditoriet i landet och mer om det kan du läsa här.

Men juvelen i kronan måste nog ändå vara utmärkelsen ”Årets konditor i världen”. Det är en jury från International Union of Bakers and Confectioners (UIBC) som utsett Anders till “World Confectioner of the Year 2017”. Juryn består av 56 representanter från lika många länder och priset mottog Anders i Mexiko den den 5 november i år. Årets bagare i världen blev spanjoren Jordi Morera.

Dessutom har Anders hunnit med att coacha fram Kalle Bengtsson till seger i tävlingen Årets konditor som gick av stapeln i oktober.

Anders har tidigare stått som segrare i Årets konditor 2015, varit VM-guldmedaljör i kalla bordet 2014 med svenska kocklandslaget samt blivit världsmästare i marsipan 1996. Till vardags driver Anders tillsammans med Martin Andersson anrika Nilssons konditori i Oskarshamn (årets konditori 2009).

Nilssons konditori
Adress: Köpmangatan 11, Oskarshamn
Telefon: 0491-10 167
Hemsida: Här
Instagram: Här
Facebook: Här

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.