Hört på stan med Robbans bästa

Hem Hört på stan Hört på stan med Robbans bästa

Den 13 februari publicerade jag senast ett ”Hört på stan inlägg” och så mycket har det inte hänt sedan dess men några ställen har hunnit slå upp sina portar medans andra står i startgroparna till att öppna. Nu tar jag inte enbart upp ställen som öppnar utan även annan info som har med fika att göra. Läs vidare.

bigstock-woman-telling-secrets-pop-art-25371263-1edited

 

…..Bageriet Kringlan på Linnégatan 26 slog åter upp sina portar den 16 mars efter att ha varit stängd på grund av ägarbyte samt renovering. Här är deras Instagramkonto.

…..Anrika Vete-Katten har öppnat en bröd och tårtbod i Östermalms Saluhall.

…..Mellan 2016-2018 pågår en omfattande renovering av Östermalms Saluhall. Renoveringen innebär även att Östermalmshallen binds samman med grannfastigheten söder om huvudbyggnaden. Två glasade innergårdar tas fram med omgivande restauranger och entré mot Nybrogatan. Under renoveringstiden kommer handlarna i Östermalms Saluhall att bedriva sin verksamhet i en tillfällig saluhall (paviljong) på Östermalmstorg.

…..I mitten av april öppnar Olssons Juice på Odengatan 49. 100% ekologiskt utlovas.

…..Systrarna Delselius (Helene och Therese) som har sitt stora konditori med tillhörande café vid Grisslinge havsbad på Värmdö öppnar nu upp även i Stavsnäs. De skall hålla till i samma lokal som Bullandö glassfabrik. Öppning sker i maj.

…..Det blir spännande att se hur Taverna Brillos nya bageri kommer att se ut. Inom kort går det att köpa bröd hos dem i Tullhus 1 på Skeppsbron under namnet Bageri Brillo. För vem vill inte äta bröd som regerande världsmästaren Håkan Johansson bakat?

…..Jag skrev om det redan förra året men nu är det nära, Sophies Canelè slår upp portarna till sitt nya ställe på Sankt Eriksgatan 81 den 22 maj. Sophie Maillards franska bakverk finns redan idag på ett flertal fik bland annat hos välkända Kafé Esaias samt på Cafè Å lait (Åhléns city/Östermalm).

…..Är du sugen på att ta en fika samtidigt som du lär dig ett språk? Då skall du bege dig till Dieselverkstaden vid Sickla Köpcentrum. De har olika temadagar där man fikar, umgås och fräschar upp sina språkkunskaper. Det finns språkcafé på italienska, franska och spanska.

…..Dieselverkstaden har även något de kallar för Café Existens som är ett öppet forum för samtal kring vardagsnära filosofiska och existentiella frågor.

…..Vi fortsätter med Dieselverkstaden för här finns även Iscafé – kan goda samtal i ett gott samtalsklimat förändra samhället?

…..Är du sugen på att sitta och sticka tillsammans med andra? Då kan du bege dig till, gissa var? Jo, till Dieselverkstaden. Tre kvällar i april och maj anordnas stickfika.

…..Restaurangen och fiket med stans bästa utsikt, Hermans Vegetariska Restaurang & Trädgårdscafé, är stängt för renovering. De öppnar åter i slutet av maj.

…..Bomans Glass slår i dagarna upp sina portar på Nybrogatan 20.

…..Löfbergs öppnar sin konceptbutik den 2 april på Kungsgatan 3 i Stockholm. Öppettider: Måndag-fredag 06.30-19.00. Lördag-söndag 09.00-17.00

…..Rawgoodis med underbara bakverk är numera en del av Gott by Malin. Deras utbud finner man på ett flertal fik runt om i stan bland annat hos NK och Koffie.

…..Slutligen, en fika på Bobergs Matsal som hade premiär i måndags känns ganska aktuellt. Cecilia Andersson och Sara Aasum Hultberg ser till att det serveras smarriga bakverk. Sara har tidigare varit gästbloggare här på Robbans bästa och vem vet, en vacker dag kanske även Cecilia gör ett gästinhopp:)

Och du, glöm inte att tipsa mig om aktuella händelser som rör fika och dess underbara värld.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.