Lystring alla kreativa pepparkaksälskare

Hem Aktuellt Lystring alla kreativa pepparkaksälskare

Är du pepparkaksälskare som gillar att skapa pepparkakshus? Då skall du läsa detta för Arkitektur- och designcentrum (ArkDes) på Skeppsholmen arrangerar årligen en stor pepparkakstävling där man tar emot fysiska bidrag samt att det finns en digital webbkategori. Temat för Pepparkakshusuställningen 2016 är HEMligeter. Bär du på hemliga idéer på hus, stadsrum, möbler och inredningar? I bostadens vinklar och vrår speglas våra mest personliga och egensinniga HEMligheter.

Tävlingsreglerna är att husets bottenplatta får vara högst 50×50 cm och får inte gå utanför dessa mått i någon del. Juryn tar hänsyn till förslagets ätbara kvaliteter, vilket innebär att bakverket endast får innehålla ätbara ingredienser.

Inlämning av fysiska bidrag till utställningen sker 25–27 november på ArkDes under öppettiderna fredag 10–20, lördag–söndag: 11–17 via den vanliga besöksentrén från Exercisplan. Du behöver inte anmäla i förväg att du kommer.

Alla kreativa bagare i hela landet kan tävla i den digitala webbkategorin Sverigebaket. Den 25–27 november kan du ladda upp en bild på ditt bidrag på Arkdes.se. Juryn utser en vinnare i varje kategori. Pris utgår även till publikens favorit där allmänheten kan rösta, antingen på plats på Skeppsholmen eller via webben till och med 13 december.
Prisutdelningen äger rum söndagen den 18 december kl. 13.30 på ArkDes. Alla bidrag visas för allmänheten från den 1 dec fram till och med den 8 januari. Fri entré till utställningen och prisutdelningen.

Bidragen delas in i tre grupper:
– Arkitekter, formgivare och bagare
– Upp till 12 år
– Hemmabagare

Mer info finns på Arkdes.se

pepparkakshus_2016Foto: ArkDes

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.