Julmingel med Häagen-Dazs

Hem Evenemang Julmingel med Häagen-Dazs

Idag begav sig Annie och jag till Hallwylska Palatset för lite julmingel med Häagen-Dazs. Lokalerna på Hallwylska är helt fantastiska och om du inte besökt museet tidigare så rekommenderar jag varmt en tur dit. Det finns cirka 40 rum fördelat på fem våningsplan och vi samlades i köket som ligger under marknivån och som påminner om köket i tv-serien Downton Abbey. För första gången i Sverige skulle Häagen-Dazs presentera och bjuda på sin julkreation, en Calender Cake direkt från Champs Elysèe i Paris och designad av den italienske inredningsarkitekten och designern Paola Navone.

IMG_8775edited

Paola Navone har designat sin skapelse i Häagen-Dazs flaggskeppsbutik i Paris och den är gjort som en kalender från den 1 december fram till nyårsafton. Kakan finns i två versioner, vit choklad (övre delen) mörk choklad (undre delen) med mandel samt spröda macademia nötter och dulce de leche med en röd beläggning. Nummer 24 och 31 särskiljer sig med ätliga guld eller silver blad.

Utöver Calender Cakes serverades även julpäron med kanelkolasås och krisp samt Bailysglass med pepparkakskolasås. Det serverades även en eggnog (äggtoddy) samt glögg. Fredrik Zäll (även gitarrist i Eskobar) från Glassakademin höll en liten presentation.

Det var en trevlig tillställning och extra kul var det att träffa Zeina (som tidigare delat med sig av ett recept här på bloggen) igen från Zeinas Kitchen (landets utan tvekan hetaste matbloggerska och vinnare av Matbloggsprisets Folkets Val för några veckor sedan) men inte nog med det för på plats var även Anna Nilsson (finalist i Hela Sverige Bakar 2015) som även medverkat som veckans blogg med Pioner och bröd. Kul att få prata lite med dem båda under trevliga förhållanden. Nöjda och belåtna och med en något förhöjd sockernivå begav vi oss hemåt.

IMG_8852editedIMG_8783editedIMG_8860editedIMG_8806editedIMG_8813editedIMG_0052editedIMG_0049editedIMG_8820edited

Glassbehållare från 1800-talet.

IMG_8818edited

Glassmaskin från 1800-talet.

IMG_0047edited IMG_0045edited IMG_8847edited IMG_8835edited

 Tack Häagen-Dazs för en trevlig tillställning.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.