I hängmattan med Joel Lindqvist, Mat- & Chokladstudion

Hem I hängmattan med 2017 I hängmattan med Joel Lindqvist, Mat- & Chokladstudion

Joel Lindqvist är konditorn och kocken som ständigt söker nya smaksensationer. Jag gillar verkligen hans experimentlusta eller vad sägs om exempelvis popcorn- och currymacrons, ostronglass eller varför inte några granskottspraliner! Förra året startade Joel upp sin mat och chokladstudio i Malmö där han erbjuder tårtor, bakelser och praliner. Han arrangerar även kurser i matlagning, desserter och choklad och det är alltid med ekologiskt fokus.

Som de flesta väl känner till så vann Joel Dessertmästarna 2014 och i höst har han chansen att vinna ännu en tävling då Årets Konditor går av stapeln. Vilka Joel kommer att få tävla emot kan du läsa här.

Vad skall du göra på semestern?
Jag skall sitta ute i djupaste skogen i Dalarna och äta blåbär, hjortron och hallon.

Brukar du kunna koppla av helt från att baka under semestern eller ”fuskbakar” du?
Jag brukar kunna koppla av men det brukar bli att baka en del surdegsbröd för vi har en sån underbar vedugn. I år kommer nog dock mycket av tankarna fokuseras på finalen i Årets Konditor som jag kvalificerat mig till i höst.

Vilka bakverk och bröd är dina absoluta favoriter? 
Jag fullkomligt älskar det 100% rågbrödet från Bageri Petrus. Mitt favoritbakverk är nog en tartlett med havtornscurd!

Vad ville du bli när du var liten? 
Ingen aning faktiskt😉

Vad inspirerar dig i livet?
Min familj, naturen och mitt arbete.

Vad får dig att skratta?
Min familj och dumma kattvideos på Youtube.

Vad har du för dold talang? 
Jag är sjukt grym, typ oslagbar på sten/sax/påse. Utmana mig den som vågar:)

Nämn tre saker du absolut inte kan vara utan.
Kaffe, snus och familjen.

Har du några favoritplatser i landet som du gärna besöker? 
Sundborn i Dalarna. Där tillbringade jag mina somrar som barn.

Vad är din favoritmaträtt? 
En riktigt god Phò! Färska råvaror och en grym buljong är svårslaget.

Du bjuder på middag och skall imponera med en läcker efterrätt, vad bjuder du på?
Nykörd glass kan aldrig vara fel.

Har du några tips på mysiga favoritfik?
Bageri Petrus och Fosch Artisan Pâtisserie är två ställen jag rekommenderar varmt.

Stort tack för din medverkan och ha en avkopplande sommar:)

Joel Lindqvist
Ägare
Mat- & Chokladstudion
Adress:
Amiralsgatan 18, Malmö
Hemsida: Här
Facebook: Här
Instagram: Här
Joel Instagram: Här

Tidigare publicerade gästinlägg ”I hängmattan med”
Sara Wennerström, Solhaga stenugnsbageri och Borgmästargården
Ronny Latva, RC Chocolate
Oscar Målevik, Haga Tårtcompani & öBageri

2016 års samtliga inlägg kan du läsa här

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.