Idag avgjordes European Cup i Geneve och det svenska konditorlandslaget tog en meriterande tredjeplats. Belgien vann före Danmark och i och med att Sverige tog brons så är de kvalificerade för VM, Coupe de monde de la Patisserie som går av stapeln i Lyon 2017. Under fem timmar tillverkade de tävlande en sockerskulptur, en chokladskulptur (skulpterad utifrån ett 23 kg tungt chokladblock) en tallriksdessert i tio portioner och en glasstårta.
De som skall hyllas är Maria Grave (som varit med som gästbloggare hos mig och som även medverkade i Desserttrender 2016) och Lina Östberg som gjorde så bra ifrån sig. Hatten av för en fantastisk prestation och ett stort grattis.
Belgiens bidrag (Guld)
Arnaud Nicolas och Mathieu Dierinck
Danmarks bidrag (Silver)
Mike Adelsten och Kennet Bach Laustsen
Sveriges bidrag (Brons)
Maria Grave och Lina Östberg
Hemsida Konditorlandslaget
Skriv ett svar