Magnus Johansson är en konditor som levererat bakverk på mycket hög nivå under lång tid. Utöver att framgångsrikt driva sitt bageri och konditori i Hammarby Sjöstad så står han bakom den årliga Bak- & Chokladfestivalen tillsammans med Tony Olsson. Festivalen startades 2002 och gick då av stapeln på Nordiska museet och 2013 inleddes samarbete med Stockholmsmässan. Året därpå ändrades namnet till Bak- & Chokladfestivalen i samband med att mässan utvecklades med ett baksegment.
Bak- & Chokladfestivalen är som ett årgångsvin och blir bättre och bättre för varje år och redan nu kan du boka din biljett här.
Vad skall du göra på semestern?
Jag ska vara så mycket jag kan med familjen, fixa i trädgården och ta en sväng till Skåne och Danmark. Sedan skall vi bygga om vår butik och framförallt utöka med en större servering på 40 sittplatser vilket känns kul och inspirerande, så detta kräver en del närvaro.
Brukar du kunna koppla av helt från att baka under semestern eller ”fuskbakar” du?
Jag lagar mer mat än bakar på semestern, det är avkoppling för mig.
Vilka bakverk och bröd är dina absoluta favoriter?
Jag är otroligt förtjust i småkakor och enkornsbröd. Småkakor kan man variera på otroligt många sätt och vis och enkorn liknar inget annat i smak och doft.
Vad ville du bli när du var liten?
Polis för att min kompis pappa var polis, han var otroligt trevlig och allmänbildad.
Vad inspirerar dig i livet?
Resor och kunniga människor.
Vad får dig att skratta?
Sjuk humor.
Vad har du för dold talang?
Jag är en hejare på folkdans😉
Nämn tre saker du absolut inte kan vara utan.
Champagne, citron samt vanilj.
Har du några favoritplatser i landet som du gärna besöker?
Jag har så otroligt svårt att välja då Sverige är fantastiskt men om jag måste välja någon plats så väljer jag Öland då jag tillbringat mycket av min ungdom just där. Jag har lärt mig massor av Josef Weichel på Halltorp gästgiveri.
Vad är din favoritmaträtt?
Skaldjur. Enkelheten är storheten och gärna med gott sällskap.
Du bjuder på middag och skall imponera med en läcker efterrätt, vad bjuder du på?
Sufflé, för att många tror det är så svårt, men det imponerar alltid.
Har du några tips på mysiga favoritfik?
RC Chocolat i Sigtuna.
Stort tack för din medverkan och ha en avkopplande sommar
Magnus Johansson
Ägare
Magnus Johansson, Magnus Johansson Bageri & Konditori
Adress: Lugnets Allé 7, Hammarby Sjöstad
Hemsida: Här
Facebook: Här
Instagram: Här
Magnus Instagram: Här
Tidigare publicerade gästinlägg ”I hängmattan med”
Petrus Jakobsson, Bageri Petrus
Mattias Ljungberg, Tössebageriet och MR Cake
Karl Mattsson, Vallentuna stenugnsbageri
Maria Printz, Printz bageri
Daniel Lindeberg, Daniel Lindeberg Bageri & Konditori
Joel Lindqvist, Mat- & Chokladstudion
Sara Wennerström, Solhaga stenugnsbageri och Borgmästargården
Ronny Latva, RC Chocolat
Oscar Målevik, Haga Tårtcompani & Bageri
2016 års samtliga inlägg kan du läsa här
Skriv ett svar