I hängmattan med Hanna Assarsdotter, Chocolatte

Hem I hängmattan med 2017 I hängmattan med Hanna Assarsdotter, Chocolatte

I våras var jag och hälsade på hos Chocolatte i Helsingborg som sedan 2003 drivs av Märta Lindohf och Martin Persson. Det är en underbar liten chokladfabrik som nu i sommar ynglat av sig till Malmö saluhall. På Chocolatte jobbar Hanna Assarsdotter som är en sprudlande glad och framåt konditor med näsa för det bruna guldet. 2014 vann hon tävlingen Årets Pralin så det är helt klart en tjej som vet vad hon pysslar med.

Chocolatte har tävlat framgångsrikt i International Chocolate Awards där de tagit flera medaljer och jag kan verkligen intyga att många av deras praliner håller mycket god klass. Jag har tidigare tillsammans med min fru Annie publicerat ett inlägg där vi rankar Chocolatte som en av landets vassaste pralinörer då vi anser att de håller en hög och jämn nivå med många toppar och få dalar.

Om du inte redan gör det, följ Hanna på sociala medier och läs om hennes semesterplaner här på min blogg.

Vad skall du göra på semestern?
Jag har inget planerat än, utan hoppas på en solig sommar i Sverige. Att bara ta det lugnt och göra spontana utflykter som man alltid tänkt att man vill göra.

Brukar du kunna koppla av helt från att baka under semestern eller ”fuskbakar” du?
Mitt yrke är det jag brinner för, så jag håller definitivt på med något under semestern och det är ju då man hinner testa alla roliga idéer man fått under året.

Vilka bakverk är dina absoluta favoriter?
Jag älskar allt med choklad och har gjort det enda sedan jag var liten, men en riktigt saftig karlsbaderkringla doppad i smör och socker är aldrig fel.

Vad ville du bli när du var liten?
Jag ville bli delfinskötare! Jag tror det var för att jag älskade tv-serien ”Flipper”.

Vad inspirerar dig i livet?
Andra människor som brinner för det de gör och allt från naturen och olika miljöer.

Vad får dig att skratta?
När andra klantar sig, haha!

Vad har du för dold talang?
Jag tror att jag är bra på tekniska grejer och lösa problem. Jag har fått det bästa smeknamnet på jobbet, Hanna McGyver!

Nämn tre saker du absolut inte kan vara utan.
Min hund Brutus, smink och choklad.

Har du några favoritplatser i landet som du gärna besöker?
Skogen som hör till gården jag är uppväxt på. Det är så fantastiskt fint och alldeles stilla och lugnt.

Vad är din favoritmaträtt?
En riktigt god burgare med sötpotatispommes till.

Du bjuder på middag och skall imponera med en läcker efterrätt, vad bjuder du på?
Till efterrätt hade jag gjort någon dessert med egengjord glass, smaker för säsongen och definitivt med choklad i någon form. Nu hade det blivit något gott med rabarber och fläder.

Har du några tips på mysiga favoritfik?
Jag har inte besökt så många fik runt om i Sverige, men det står på min ”bucket list”.
Jag var nyligen på da Matteo i Göteborg och det var väldigt mysigt. Har man rätt sällskap med sig så blir det väldigt bra!

Stort tack för din medverkan och ha en avkopplande sommar:)


Foto: David Back/Journal Chocolate

Hanna Assarsdotter
Konditor/chokladmakare
Chocolatte
Adress:
Drottninggatan 13, Helsingborg. Malmö saluhall (Gibraltargatan 6, Malmö)
Hemsida: Här
Facebook: Här
Instagram: Här
Hanna Instagram: Här

Tidigare publicerade gästinlägg ”I hängmattan med”
Magnus Johansson, Magnus Johansson Bageri & Konditori
Petrus Jakobsson, Bageri Petrus
Mattias Ljungberg, Tössebageriet och MR Cake
Karl Mattsson, Vallentuna stenugnsbageri
Maria Printz, Printz bageri
Daniel Lindeberg, Daniel Lindeberg Bageri & Konditori
Joel Lindqvist, Mat- & Chokladstudion
Sara Wennerström, Solhaga stenugnsbageri och Borgmästargården
Ronny Latva, RC Chocolat
Oscar Målevik, Haga Tårtcompani & Bageri

2016 års samtliga inlägg kan du läsa här

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.