I hängmattan med: Maria Grave, Margaretas Bröd & Bakverk

Hem Aktuellt I hängmattan med: Maria Grave, Margaretas Bröd & Bakverk

Maria Grave är en rutinerad konditor som tillsammans med sin man Alexander driver Margaretas Bröd & Bakverk i Mölndal. 2008 vann Maria tävlingen Årets konditor och i januari i år kammade hon tillsammans med övriga medlemmar i konditorlandslaget hem en hedrande tredjeplats i EM och får därmed tävla i Cope de Monde de la Patisserie (VM) i januari 2017. 2010 fick branschorganisationen Sveriges bagare och konditorer (SBK) uppdraget att skapa bröllopstårtan till kronprinsessan Victoria och Daniels bröllop. SBK valde i sin tur ut de fyra senaste årens vinnare av tävlingen Årets konditor (och en av dem var Maria) samt Günther Koerffer till att utföra hantverket. Utöver själva bröllopstårtan tillverkade de även tårtor till samtliga gästerna på bröllopet. Du kan läsa mer information om tårtan här.

10409725_686180808177046_5807675420816086980_nedited

Vad skall du göra på semestern?
Det blir en vecka hockeyläger med våra två killar, fixa lite i vårt nya hus, resten blir träning inför VM i januari:)

Är du en aktiv person under semestern eller ligger du mest och slappar?
Gillar att göra saker på semestern, så hyfsat aktiv.

Vilka böcker och tidningar planerar du att läsa?
Älskar John Ajvide Lindqvists böcker, skräck:), har en oläst som väntar. Samt ett par av Michael Connely, också en favoritförfattare.

Vilken musik kommer att spelas om och om igen under semestern?
Mycket blandat svenskt och lite ”chill-listor” från Spotify.

Favoritbakverk under sommarhalvåret?
Nybakade kardemummabullar och så massor av glass, fast det kanske inte räknas som bakverk direkt.

Vad dricker du helst till ditt bakverk?
Kaffe! Bryggkaffe blir det Arvid Nordqvists Svea, sen en hel del espresso och då är det Illy som gäller.

Vad är det mest annorlunda bakverk/dessert/bröd du någonsin ätit?
Det var nog en macaron som ingick i en meny när vi var på Mugaritz i San Sebastien. Den var kolsvart och gjord på blod…smakade faktiskt sådär.

Vilket bakverk/dessert/bröd får för lite uppmärksamhet enligt dig?
Wienerbröd! Finns få saker som är så mumsigt som ett nybakat och frasigt wienerbröd.

Många fik tar fram olika varianter av sommarbakelser, vad har ni för variant i sommar?
Vi har två som vi gjort länge. En med bakad botten av tunn mördeg, lite mazarinmassa och mandelkant, på den är det vaniljkräm och färska jordgubbar. Sedan har vi en Spandau (wienerbröd) fylld med vaniljkräm och färska bär.

Har du några tips på mysiga favoritfik?
Åh, finns många men Hamnbageriet i Kungshamn är väl värt ett besök:)

Trevlig sommar:)

imageedit_5_4707621086

✲✲✲✲✲

imageedit_2_6087974965

Maria Grave
Delägare
Margaretas Bröd & Bakverk
Adress:
Idunagatan 2, Mölndal
E-post: Här
Hemsida: Här
Facebook: Här
Maria Instagram: Här

Tidigare publicerade gästinlägg ”I hängmattan med”
Daniel Roos, K-märkt patisserie & bageri
Josephine Eriksson, Wienercaféet
Heléne Johansson, Brunkebergs bageri, Brioche, Bread and Table
Ronny Latva, RC Chocolat
Magnus Johansson, Magnus Johansson Bageri & Konditori
Anicka Larsson, Handgjort Stockholm
Karin Lorin, Boställets vedugnsbageri
Monika Ahlberg, Thielska Galleriet café
Anders Oskarsson, Nilssons Konditori & Bageri
Daniel Lindeberg, Lindeberg Bageri & Konditori
Mattias Wallmark, Lundbergs Konditori
My Feldt, Feldts Bröd & Konfekt
Oscar Målevik, Haga Tårtcompani & Bageri
Sara Aasum Hultberg, Hillenberg
Mia Öhrn
Mattias Ljungberg, Tössebageriet
Jesper Långström, Vete-Katten
Ellinor Isaksson, Chokladfabriken

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.