Anders Oskarsson är konditorn som lyckas med det mesta han förtar sig. Vinnare av Årets konditor 2015, VM-guldmedaljör i kalla bordet med svenska kocklandslaget 2014, juniorvärldsmästare i marsipan i Milano 1996, medverkade till att skapa desserterna till prins Carl Philip och Sofias bröllop förra året och innovatören till hyllade prinsesstacosen. Till vardags driver Anders tillsammans med Martin Andersson anrika Nilssons Konditori & Bageri i Oskarshamn. 2009 blev de utsedda till årets konditori av stiftelsen Sveriges bästa bord och de är även högt rankade i White Guide Café så det råder ingen tvekan om att det bjuds på gofika hos Nilssons i Oskarshamn.
Vad skall du göra på semestern?
Vi kommer att vara en del på vårt smultronställe i Visby.
Är du en aktiv person under semestern eller ligger du mest och slappar?
Jag gillar nog mest att det händer något.
Vilka böcker och tidningar planerar du att läsa?
Önskar att jag hann med att läsa men med tre grabbar så blir det svårt.
Vilken musik kommer att spelas om och om igen under semestern?
Sting är det som gäller.
Favoritbakverk under sommarhalvåret?
Bullar!!! Bakar bullar just nu faktiskt.
Vad dricker du helst till ditt bakverk?
Svart kaffe.
Vad är det mest annorlunda bakverk/dessert/bröd du någonsin ätit?
Jag åt en tårta i Budapest som det var vallmofrö i!!!
Vilket bakverk/dessert/bröd får för lite uppmärksamhet enligt dig?
Smördeg utan tvekan!!Jag tror inte att alla förstår hur svårt och hur mycket jobb det är att göra en bra smördeg!
Många fik tar fram olika varianter av sommarbakelser, vad har ni för variant i sommar?
Vi gör en klassisk gräddbakelse och en sommarwrap med massor av jordgubbar.
Har du några tips på mysiga favoritfik?
Det finns många bra men måste ju säga Nilssons konditori i Oskarshamn
Trevlig sommar
✲✲✲✲✲
Anders Oskarsson
Delägare
Nilssons Konditori & Bageri
Adress: Köpmangatan 11, Oskarshamn
E-post: Här
Hemsida: Här
Facebook: Här
Instagram: Här
Anders Instagram: Här
Tidigare publicerade gästinlägg ”I hängmattan med”
Daniel Roos, K-märkt patisserie & bageri
Josephine Eriksson, Wienercaféet
Heléne Johansson, Brunkebergs bageri, Brioche, Bread and Table
Ronny Latva, RC Chocolat
Magnus Johansson, Magnus Johansson Bageri & Konditori
Anicka Larsson, Handgjort Stockholm
Karin Lorin, Boställets vedugnsbageri
Monika Ahlberg, Thielska Galleriet café
Daniel Lindeberg, Lindeberg Bageri & Konditori
Maria Grave, Margaretas Bröd & Bakverk
Mattias Wallmark, Lundbergs Konditori
My Feldt, Feldts Bröd & Konfekt
Oscar Målevik, Haga Tårtcompani & Bageri
Sara Aasum Hultberg, Hillenberg
Mia Öhrn
Mattias Ljungberg, Tössebageriet
Jesper Långström, Vete-Katten
Ellinor Isaksson, Chokladfabriken
Skriv ett svar