I hängmattan med: My Feldt, Feldts Bröd & Konfekt

Hon är tuff, orädd, har stor passion för jobbet, ogillar tillsatser i matvaror och älskar att spela in danssnuttar på Instagram. Vem då undrar du? Jo, den alltid så pigga och hurtfriska My Feldt. My driver Feldts Bröd & Konfekt i Halmstad tillsammans med sin man Johan. Det lilla hantverksbageriet är ett populärt tillhåll som drivs med skratt, dans och mycket kärlek.

Feldts är ett fik som jag ännu inte haft äran att få besöka men de står högt upp på min “att-besöka-lista”. Halmstad har många välkända profiler bland andra Linda Lomelino som är en ikon för många matbloggare. My och Linda är vänner och Linda har även fotat några av bakelserna som tillverkats på Feldts. Läs mer om My och hennes semesterplaner.

imageedit_10_7091137949

Vad skall du göra på semestern?
Jag skall filosofera i vår trädgård, ta hand om mina blommor, klättra i träd, bada i havet och dansa med människor jag tycker om. Har man en levande trädgård full av blommor så kan man inte lämna den så vi kommer mest att vara hemma. Bageriet stänger i fyra veckor.

Är du en aktiv person under semestern eller ligger du mest och slappar? 
Jag är ingen människa av slapphet, jag gillar att vara kreativ och fixa med saker hela tiden. Men på kvällen hänger jag i äppelträden och tänker.

Vilka böcker och tidningar planerar du att läsa?
Jag läser inte böcker, jag tänker på 1000 andra saker medan jag läser vilket blir summa summarum, kortslutning! Men boken “Gödsel” älskar jag så den kommer jag att skanna in! Den handlar om det jag brinner för, trädgård, växter och näring!

Vilken musik kommer att spelas om och om igen under semestern? 
Jag älskar Håkan Hellströms texter och musik, de går in under min hud och gör gott! José Gonzalez älskar jag med! Fantastiska artister! Musik är livet!

Favoritbakverk under sommarhalvåret?
Alltså vi har ju precis blivit med glassmaskin så jag äter mer glass än vad kroppen kan hantera och allt går att stoppa i den men just ett bakverk är det ju inte. Jag älskar croissanter, alla dagar på året, men på sommaren är det så gott att fylla med sylt på bären vi har!

Vad dricker du helst till ditt bakverk?
Jag har blivit en förvandlad människa när det gäller kaffe. Från att ha haft det som överlevnadsfråga till att uppskatta ett gott kaffe! Nu dricker jag bara från Slöinge kafferosteri och Balck Coffe i Kalmar. Men en hemgjord saft är fan inte fy skam det heller.

Vad är det mest annorlunda bakverk/dessert/bröd du någonsin ätit?
Jag tror ändå att det är bacon and scrambled egg icecream på Fat Duck när jag var där och jobbade för 10 år sedan! Men också så satans god! Det var med fattig riddare och en karamellig tomatkompott! Så välbalanserad med rökt bacon och ägg!!

Vilket bakverk/dessert/bröd får för lite uppmärksamhet enligt dig?
Alltså jag älskar “fattigriddare” alltså älskar!!!! Men det är något som mest görs på överblivet bröd och som folk glömmer av ofta men jag älskar att göra den på en brioche, göra för att göra, inte för att det är över. Låta den ligga och dra i länge i en god vaniljmjölk och sedan steka den så att den blir alldeles karamellig och frasig.

Många fik tar fram olika varianter av sommarbakelser, vad har ni för variant i sommar?
Jag är inte så mycket för att ta fram olika specifika bakelser för olika årstider och dagar! Jag blir liksom mer obstinat och vill absolut INTE göra något speciellt för olika tillfällen! Tycker det är tråkigt. Jag vill varje dag tänka, vad har jag att tillgå idag, så gör jag något på det. Idag tex gick jag ut och hittade kamomill, då vill jag bums göra något på det! Men sedan tog den slut och istället hittade jag fem stycken gurkor i vårt växthus när jag kom hem, dem kommer jag att göra sorbet på i morgon med persilja, så himla gott det skall bli!

Har du några tips på mysiga favoritfik?
Jag är fruktansvärt dålig på att ta mig runt men jag ÄLSKAR bageri Petrus på Södermalm i Stockholm, människorna, bakverken, atmosfären❤

Trevlig sommar:)

13437393_1606985742964099_457873871_n
Jordgubb/rabarber/fläder/citrontårta med mandelbotten. Glazen är färgad med rödbeta🌸🌸🌸

✲✲✲✲✲

imageedit_7_3325988292

My Feldt
Grundare och delägare
Feldts Bröd & Konfekt
Adress:
Kasten Rönnowsgatan 10, Halmstad
E-post: Här
Hemsida: Här
Facebook: Här
Instagram: Här
My Instagram; Här

Tidigare publicerade gästinlägg “I hängmattan med”
Daniel Roos, K-märkt patisserie & bageri
Josephine Eriksson, Wienercaféet
Heléne Johansson, Brunkebergs bageri, Brioche, Bread and Table
Ronny Latva, RC Chocolat
Magnus Johansson, Magnus Johansson Bageri & Konditori
Anicka Larsson, Handgjort Stockholm
Karin Lorin, Boställets vedugnsbageri
Monika Ahlberg, Thielska Galleriet café
Anders Oskarsson, Nilssons Konditori & Bageri
Daniel Lindeberg, Lindeberg Bageri & Konditori
Maria Grave, Margaretas Bröd & Bakverk
Mattias Wallmark, Lundbergs Konditori
Oscar Målevik, Haga Tårtcompani & Bageri
Sara Aasum Hultberg, Hillenberg
Mia Öhrn
Mattias Ljungberg, Tössebageriet
Jesper Långström, Vete-Katten
Ellinor Isaksson, Chokladfabriken

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.