I hängmattan med Daniel Roos, K-märkt patisserie & bageri

Hem I hängmattan med 2017 I hängmattan med Daniel Roos, K-märkt patisserie & bageri

Daniel Roos har varit verksam som konditor i många herrans år och han har tidigare jobbat på Wienerkonditoriet, Restaurang J, Gourandise, Berns salonger, Clarion Hotel och Operakällaren. På Operakällaren var han chefskonditor och ansvarade bland annat för Kronprinsessans Victoria och Prins Daniels bröllopsdessert i juni 2010. Daniel har även varit medlem i kocklandslaget där den stora höjdpunkten var OS-guldet 2012 i Tyskland. De senaste tre åren har han ansvarat för Nobeldesserten där han skapat magiskt vackra upplägg.

2014 slog K-märkt upp portarna i de kulturmärkta lokalerna i Garnisonen på Östermalm i Stockholm och ett år senare slog de upp en enhet i Ringens köpcentrum där de samsas med ett flertal restauranger kring en matscen. Daniel driver K-märkt tillsammans med kocken Hanna Normark och vinkyparen Jens Dolk.

Vad skall du göra på semestern?
Jag ska med min lilla familj till Grekland, sen blir det en vecka i Härjedalen samt två st sköna veckor på Gotland. Vi har några platser vi åker till varje år så det blir som en tradition.

Brukar du kunna koppla av helt från att baka under semestern eller ”fuskbakar” du?
Jag behöver minst en vecka för att bara koppla av och när man driver ett stort företag så är det svårt att stänga av allt helt. När jag är uppe i Härjedalen så brukar jag alltid baka något fint med min kusins ungar.

Vilka bakverk är dina absoluta favoriter?
Detta låter kanske töntigt men jag gillar våra kanelbullar som Linus Thyrén och hans gäng bakar annars är jag väldigt förtjust i i bakverk med hög syra som till exempel citronmarängpaj.

Vad ville du bli när du var liten? 
Jag ville bli både fotbollsproffs och polis men kom när jag var 15 år så ville jag jobba med konditori.

Vad inspirerar dig i livet?
Duktiga yrkesmän som utvecklar branschen. Sen är jag väldigt förtjust i heminredning och design.

Vad får dig att skratta?
Min dotter Penny som är snart är 9 månader.

Vad har du för dold talang? 
Jag är grym på laga köttfärssås😉Sen tycker jag själv att jag har ett öga för hur man inreder snyggt hemma.

Nämn tre saker du absolut inte kan vara utan.
Min familj, mitt favoritlag Djurgården samt mitt företag.

Har du några favoritplatser i landet som du gärna besöker?
Gotland tycker jag om. Sedan gillar jag Härjedalen och Norrtälje.

Vad är din favoritmaträtt?
Jag gillar mexikansk mat överlag och det är för att det är en bra kombo mellan hetta och syra.

Du bjuder på middag och skall imponera med en läcker efterrätt, vad bjuder du på?
Jag har noterat att när jag bjuder på Nobeldesserten så går det ofta hem. Det är väl spännande att äta något som andra gör på tv kan jag tänka mig. Jag tycker också att hemslungad glass är rätt oslagbart.

Hur ser de närmsta framtidsplanerna ut för er?
Vi öppnar en ny enhet i centrala Stockholm i mitten av september med  cirka 50 sittplatser.

Har du några tips på mysiga favoritfik? 
Finns många ställen jag gillar men jag säger Själsö på Gotland

Stort tack för din medverkan och ha en avkopplande sommar:)

Daniel Roos
Delägare
K-märkt patisserie & bageri
Adress:
Karlavägen 100. Götgatan 98 (Teatern – Ringens köpcentrum)
Hemsida: Här
Facebook: Här
Instagram: Här
Daniel Instagram: Här

Tidigare publicerade gästinlägg ”I hängmattan med”
Per Klein, Lundbergs konditori
Frida Leijon, Leijon Stenugnsbageri och konditori
Carolina Viding, Park konditori
Anna Björlin Arvids, Lidingö Bröd & Pâtisserie
Veronica Mokrosinski, Valhallabageriet
Hanna Assarsdotter, Chocolatte
Magnus Johansson, Magnus Johansson Bageri & Konditori
Petrus Jakobsson, Bageri Petrus
Mattias Ljungberg, Tössebageriet och MR Cake
Karl Mattsson, Vallentuna stenugnsbageri
Maria Printz, Printz bageri
Daniel Lindeberg, Daniel Lindeberg Bageri & Konditori
Joel Lindqvist, Mat- & Chokladstudion
Sara Wennerström, Solhaga stenugnsbageri och Borgmästargården
Ronny Latva, RC Chocolat
Oscar Målevik, Haga Tårtcompani & Bageri

2016 års samtliga inlägg kan du läsa här

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.