I hängmattan med Håkan Johansson, Bageri Brillo

Hem I hängmattan med 2017 I hängmattan med Håkan Johansson, Bageri Brillo

2014 blev Håkan Johansson från Falkenberg världens bästa bagare då VM avgjordes i Paris. En helt fantastisk prestation. Håkan har varit med i bagarlandslaget ända sedan 2007 och sju år senare blev han coach och lagledare. Till vardags är Håkan ansvarig för Taverna Brillos bageri och i koncernen ingår även systerrestaurangerna Riche, Teatergrillen, Sturehof, Ulriksdals Wärdshus och Luzette.

Bageriverksamheten sker i Tullhus 1 på Skeppsbron i Gamla Stan där de har en fantastisk utsikt och mitt emot bageriet ligger den tremastade fullriggaren af Chapman. Snacka om schysst arbetsmiljö! Ett tips är att ta dig till bageriet i Skeppsbron, köp dig en bulle och en java och sätt dig vid kajen och njut av utsikten.

Vad skall du göra på semestern?
Jag är på Fårö med min familj samt en vecka i Grekland.

Brukar du kunna koppla av helt från att baka under semestern eller ”fuskbakar” du?
Jag bakar ganska mycket eftersom jag har en vedeldad ugn på Fårö så blir det mycket pizza och bröd. Svårt att låta bli.

Vilka bakverk och bröd är dina absoluta favoriter?
Croissant är en favorit samt eclairer är svårt att vara utan.

Vad ville du bli när du var liten?
Jag hade en dröm om att bli fotbollsproffs.

Vad inspirerar dig i livet?
Min familj.

Vad får dig att skratta?
Min sambo Sacha får mig alltid att skratta.

Vad har du för dold talang?
Jag är ganska så bra på tennis.

Nämn tre saker du absolut inte kan vara utan.
Min familj, bröd och Bullen (min hund, en engelsk bulldog).

Har du några favoritplatser i landet som du gärna besöker?
Fårö. Vi har hus där och vi är där så mycket vi kan. Det finns ett lugn där som jag trivs väldigt bra i.

Vad är din favoritmaträtt?
Pizza. Man kan variera den då mycket. Både degen och vad man lägger på.

Du bjuder på middag och skall imponera med en läcker efterrätt, vad bjuder du på?
Citrontarte, det är en av mina specialiteter!

Hur ser de närmsta framtidsplanerna ut för dig på Brillo?
I slutet av september så slutar jag på Brillo och öppnar eget hantverksbageri i Bromma! Mer info inom kort😉

Har du några tips på mysiga favoritfik?
Själsö på Gotland och Sylvid döttrar uppe vid Fårö.

Stort tack för din medverkan och ha en avkopplande sommar:)

Håkan Johansson
Ansvarig bageri
Bageri Brillo/Taverna Brillo
Adress:
Tullhus 1 (Skeppsbron). Humlegårdsgatan 19. Hamngatan 10 (PK-huset)
Hemsida: Här
Facebook: Här
Instagram: Här
Håkan Instagram: Här
Håkan Youtube: Här

Tidigare publicerade gästinlägg ”I hängmattan med”
Didrik Persson och Martin Westin, Bageri Leve
Daniel Roos, K-märkt patisserie & bageri
Per Klein, Lundbergs konditori
Frida Leijon, Leijon Stenugnsbageri och konditori
Carolina Viding, Park konditori
Anna Björlin Arvids, Lidingö Bröd & Pâtisserie
Veronica Mokrosinski, Valhallabageriet
Hanna Assarsdotter, Chocolatte
Magnus Johansson, Magnus Johansson Bageri & Konditori
Petrus Jakobsson, Bageri Petrus
Mattias Ljungberg, Tössebageriet och MR Cake
Karl Mattsson, Vallentuna stenugnsbageri
Maria Printz, Printz bageri
Daniel Lindeberg, Daniel Lindeberg Bageri & Konditori
Joel Lindqvist, Mat- & Chokladstudion
Sara Wennerström, Solhaga stenugnsbageri och Borgmästargården
Ronny Latva, RC Chocolat
Oscar Målevik, Haga Tårtcompani & Bageri

2016 års samtliga inlägg kan du läsa här

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.