I hängmattan med Robin Delselius, Robin Delselius Bageri

Hem I hängmattan med 2017 I hängmattan med Robin Delselius, Robin Delselius Bageri

I november förra året slog Robin Delselius upp dörrarna till sitt nya bageri på Södermalm i Stockholm i det som tidigare var konditori Munkens gamla lokaler. Robin blåste i princip ut hela lokalen och renoverade allt från tak till golv och till sin hjälp anlitade han inredningsstylisten Mari Strenghielm. Lokalen är inredd med höga ljusgråa väggpaneler, mörkbruna vintagestolar från thonet och vackra lampor från Svenska armaturer. Det är en ljus och rymlig lokal med stora fönsterpartier som vetter ut mot Renstiernas gata.

All produktion av bröd och bakverk sker på plats och utbudet är bra så du kommer garanterat hitta något gott till kaffet. Överlag ett schysst bageri som jag gillar och som i våras kom med i fikabibeln White Guide Café.

Vad skall du göra på semestern?
Jag ska jobba i princip hela sommaren. Det är första sommaren som bageriet är igång då jag öppnade det i november och det är även första sommaren som nya sommarfilialen i Stavsnäs är öppen. Min semester blir istället två veckor i höst. Då blir det en sväng till Spanien där min bästa tjejkompis ska gifta sig. Men förhoppningsvis får jag några lediga små stunder nu i sommar också som kommer spenderas med min sambo Mathias och vår hundvalp Sixten 15 veckor gammal. Då blir det nog bara att ta det lugnt.

Brukar du kunna koppla av helt från att baka under semestern eller ”fuskbakar” du?
Jag får min beskärda dos av att baka på jobbet så det brukar vara ganska lugnt på den fronten hemma. När man har semester så ska man ha semester😉

Vilka bakverk är dina absoluta favoriter?
Jag bara älskar något så klassiskt som budapestbakelser. Enkla smaker och inget tillkrånglat. Sedan är jag löjligt förtjust i smulpaj i alla dess former med egengjord vaniljsås. Det kan aldrig slå fel.

Vad ville du bli när du var liten?
För mig som kommer från en bagarsläkt där hela släkten jobbar inom samma bransch så har det alltid varit självklart att jag skulle jobba med det som hela familjen jobbar med. Att jag är tredje generationens bagarson gör att jag har mjöl i blodet. Sedan att jag hängde på familjens bageri redan som liten gosse påverkade nog det med en hel del.

Vad inspirerar dig i livet?
Att få resa och se nya saker. Och att få träffa och utbyta samtal med människor som lyckats på olika plan i livet, finns många jag ser upp till och som jag tagit råd från. En annan som verkligen inspirerat mig och som lyckats är min fantastiska mor. Det var på sätt och vis hon som introducerade mig in i den värld jag jobbar i nu.

Hon är en stark kvinna som verkligen kämpat och lyckats och jag har henne som förebild. Det är extra kul att nu när hon sålt av sina företag som jag jobbat på i hela min ungdom nu är involverad i mina företag. Och så driver vi tillsammans filialen i Stavsnäs vinterhamn men under mitt namn/varumärke. Lite omvänt från när jag var ung men så skoj.

Vad får dig att skratta?
Roliga Youtube-klipp med sköna pranks och så min sambo med sin fruktansvärt dåliga och sjuka humor:)

Vad har du för dold talang?
Har suttit i 30 minuter nu och kan verkligen inte komma på någonting, det är ganska tomt på dolda talanger tror jag, haha…

Nämn tre saker du absolut inte kan vara utan.
Kaffe, min familj och Netflix.

Har du några favoritplatser i landet som du gärna besöker?
Det finns ju få platser som slår Gotland. Tyvärr är det inte alls ofta som jag lycka tillbringa någon tid där. Annars skulle jag nog säga Stockholms skärgård, inte mycket som slår det.

Vad är din favoritmaträtt?
Jag är väldigt svag för stark asiatisk mat och äter det väldigt ofta, oftast blir det någon variant av massaman curry.

Du bjuder på middag och skall imponera med en läcker efterrätt, vad bjuder du på?
Tro det eller ej men jag är löjligt dålig på sånt här med desserter. Men skulle jag köra på något så skulle det få bli en härlig klassisk marängsviss. Det går alltid hem. Är enkelt och barnsligt gott. Jag lägger hellre den lilla lediga tid jag har på att umgås med mina middagsgäster👌

Du öppnade nytt på Renstiernas gata i höstas och i våras öppnades en enhet i Stavsnäs vinterhamn. Hur ser dina planer ut för den närmsta tiden?
Den närmsta tiden så kommer jag satsa stort på att utveckla mina företag framåt. Det är mycket spännande saker som kommer hända den här hösten. Jag fick verkligen en rivstart i höstas när jag öppnade stora bageriet på Södermalm så denna höst ska jag ta tid för att finjustera sånt jag inte hunnit eller haft tid med. För mig är det viktig att aldrig vara helt nöjd, det finns alltid något som kan förbättras. Sedan så har jag lite projekt och roliga grejer på gång som kan ta min verksamhet till nästa nivå, men mer än så kan jag inte säga i dagsläget.

Så med andra ord blir det nog mest jobb denna höst med. Men som tur är så kommer två familjemedlemmar involveras väldigt mycket i mitt företags framtid och vi kommer tillsammans ha en sjukt rolig resa framför oss och kunna umgås mkt på arbetstid med. 🙂

Utöver det så ska jag försöka ta lite småledigt, åka upp till vårt nya landställe i norra Värmland och bara samla energi med nära och kära. Sedan håller jag tummarna för en resa till varmare breddgrader i höst med min sambo.

Har du några tips på mysiga favoritfik?
Det finns många härliga fik runt om i landet. Lidingö bröd och Patisserie är en favorit. En annan är Fosch Artisan Patisserie som har sjukt goda bakelser.

Stort tack för din medverkan och ha en avkopplande sommar:)

Robin Delselius
Ägare
Robin Delselius Bageri
Adress:
Renstiernas gata 19, Stockholm. Stavsnäsvägen 220, Stavsnäs/Värmdö
Hemsida: Här
Facebook: Här
Facebook Stavsnäs: Här
Instagram: Här
Robin Instagram: Här

Tidigare publicerade gästinlägg ”I hängmattan med”
Jarl Tungelstedt, Enskedeparkens bageri
Johanna Ljungsberg, Conditori Nordpolen
Daniel Frehde, Jeremiabageriet
Liv Sandberg, Liv Sandberg Cake Art
Håkan Johansson, Bageri Brillo
Didrik Persson och Martin Westin, Bageri Leve
Daniel Roos, K-märkt patisserie & bageri
Per Klein, Lundbergs konditori
Frida Leijon, Leijon Stenugnsbageri och konditori
Carolina Viding, Park konditori
Anna Björlin Arvids, Lidingö Bröd & Pâtisserie
Veronica Mokrosinski, Valhallabageriet
Hanna Assarsdotter, Chocolatte
Magnus Johansson, Magnus Johansson Bageri & Konditori
Petrus Jakobsson, Bageri Petrus
Mattias Ljungberg, Tössebageriet och MR Cake
Karl Mattsson, Vallentuna stenugnsbageri
Maria Printz, Printz bageri
Daniel Lindeberg, Daniel Lindeberg Bageri & Konditori
Joel Lindqvist, Mat- & Chokladstudion
Sara Wennerström, Solhaga stenugnsbageri och Borgmästargården
Ronny Latva, RC Chocolat
Oscar Målevik, Haga Tårtcompani & Bageri

2016 års samtliga inlägg kan du läsa här

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.