Då har det så smått börjat bli dags att summera året och jag kommer i vanlig ordning att publicera en nyårskrönika om någon dag eller två. I år har jag haft mer fokus på att bygga upp mitt Instagramkonto med högre frekvens på inlägg vilket bidragit till fler följare och mer interaktion. Nu är Insta ett kapitel för sig då deras algoritm inte alltid är helt logisk för oss användare att förstå.
Algoritmen styrs av tid, tidigare interaktioner och engagemang och speciellt kommentarer poängteras eftersom det kräver mer engagemang. Självklar prioriteras även antalet ”likes”.
Tidigare har det debatterats flitigt om bloggare och deras framtid och enligt min mening så kommer bloggen att ha en framtid. Varför då undrar du? Därför att medielandskapet förändras i en allt snabbare takt och det är inte längre enbart journalister som publicerar nyheter utan alla som verkar inom sociala medier är publicister och kan dela med sig av nyheter.
Oavsett vad man bloggar om så har aktuell person ett intresse och en specialkunskap som kan vara av intressant för allmänheten och därför är jag övertygad om att bloggen har en framtid. En annan viktig sak med en blogg är att du – och ingen annan – har kontroll över innehållet och så ser det inte ut med exempelvis Facebook, Twitter, Linkedin och Instagram. Läs även Linda Hörnfeldts inlägg Bloggen är död – länge leve bloggen. Linda är grundare av Influencers of Sweden – Sveriges intresseorganisation för Sociala Medier Influencers.
Bild från min praktik hos Per-Olof Henriksson på bageri Lundmark. T-shirt från bagaren/konditorn Daniel Lindeberg
Vilka inlägg har då varit de mest populära under året på min blogg? Mina guider är väldigt populära och jag har i dagsläget Stockholms största guider inom kaffe, te, julmarknader, höst- skördemarknader, glass, afternoon tea och handelsträdgårdar med kaféer.
Ett annat populärt inslag är min sommarserie ”I hängmattan med” där jag årligen brukar ställa några lättsamma frågor till ett trettiotal bagare och konditorer.
Tidigare har mina semmeltester och kanelbulletester varit de mest lästa inläggen på bloggen men i år har jag valt att inte genomföra några tester. Att testa 45 semlor och 51 kanelbullar från lika många bagerier och konditorier tar otroligt mycket tid i anspråk och i år har jag dessutom haft uppdrag på branschorganisationen Sveriges bagare och konditorier och då valt att inte utföra några tester.
Min serie ”Hört på stan” brukar också ha många läsare då jag vet att många är nyfikna på aktuella fikanyheter i Stockholmsområdet.
Övriga inlägg som haft många läsare under året
Rättvis choklad – en kamp på liv och död
Printz bageri – ett höjdarfik i Stallarholmen
Häftiga bagerier och konditorier i världen: Conditorei Schober
Genuint och lantligt – Boställets vedugnsbageri
Från cafésamtal till fikasnack
Kaffeförbud, kafferep och sju sorters kakor
Franska bakverk från Sophies Canelé
136 besökta bagerier/konditorier på tre månader
Hans Berg – glassens okrönte kund
Recept: Ljuvliga småkakor
Kaffe är alltid en utmärkt idè
Trendigt med fikavandringar
Robbans bästa årskrönika
White Guide Café 2017
Bullar, kaffe och kultur – Babettes Kafferi & Bageri
60 Sekunder: Carolin Strothe – Frau Herzblut
60 sekunder: Zaira Zarotti – The Freaky Table
60 sekunder: Mónica Pinto – Pratos & Travessas
60 sekunder: Julián Ángel – Historias del Ciervo
Viktigt att tänka på vid bakning – Årets bagare tipsar
Värmländska bakverk
Gelato – en sann njutning
Trendig glass i stora lass
Fika och umgås med äldre
15 Internationella bak- och dessertbloggare
Blommor och bakverk = sant
Borgmästargården – en stylad skönhet
Hornuddens trädgård – en plats att njuta av
Unga vuxna blir lyckligast av att baka
Bloggare – Låt mig veta vem du är
Praliner i Bergslagen
Choklad i stora lass
God äppelkaka på Äppelfabriken
Salon du Chocolat Catwalk
Från praktik till studier
Vinnare av Årets Chokladbakelse 2017
Bullar från min utbildning på Astar bageri och konditori
Skriv ett svar