På Biblioteksgatan i Stockholm ligger Wienercaféet som hämtat inspiration från de anrika caféerna i Wien och Paris och det är ett av få caféer i landet där det fortfarande tillämpas bordsservering. Konditoriet leds av Josephine Eriksson som varit med ända sedan Wienercaféet slog upp portarna 2013 i ny regi.
Josephine medverkade i Dessertmästarna 2014 där hon vann tårtmomentet och hon har även vunnit tävlingen Årets Pralin 2012. Hon är en hejare på att skapa stilfulla och goda bakverk och om du befinner dig i trakterna kring Biblioteksgatan, passa då på att besöka Wienercaféet och ta dig en titt på alla godsaker som brukar dukas upp i glasmontern.
Vad skall du göra på semestern?
För första gången på många år kommer jag att tillbringa semestern hemma i Sverige. Får hoppas på bra väder.
Brukar du kunna koppla av helt från att baka under semestern eller ”fuskbakar” du?
Jag har svårt att koppla av helt och hållet från att baka. Det dyker alltid upp nya idéer på nya bakverk som jag gärna vill provbaka, men jag får tvinga mig själv att låta bli. Men en och annan rabarberpaj med vaniljsås blir det i alla fall.
Vilka bakverk är dina absoluta favoriter?
Jag tar alltid en bakelse när jag fikar. Men skulle jag hitta palmiers är det nästan som att vinna på lotto. Det är en av mina absoluta favoriter men den måste vara riktigt krispig.
Vad ville du bli när du var liten?
Så länge jag kan minnas så ville jag bli veterinär.
Vad inspirerar dig i livet?
Att resa ger mig otroligt mycket inspiration och då vill jag gärna träffa de lokala invånarna. Skogspromenader ger mig ett lugn som också leder till inspiration.
Vad får dig att skratta?
Jag har en ganska torr humor så jag har väldigt lätt för att skratta. Jag är nog den där jobbiga personen på bion som skrattar högt och länge😊Det blir mycket skratt när min dotter börjar filma oss med Snapchat. Men barnen har en tendens att få mig att spontanskratta högt och så blir alltid en massa skratt med mina vänner.
Vad har du för dold talang?
Jag är duktig på att klara av saker och ting själv så som att snickra, byta diskho och blandare själv. Och nu ska jag snickra trappor till altanen. Men det kommer nog att gå bra.
Nämn tre saker du absolut inte kan vara utan.
Min familj, min kudde och kaffe.
Har du några favoritplatser i landet som du gärna besöker?
Jag har ingen direkt favoritplats men Gotland är alltid trevligt att åka till.
Vad är din favoritmaträtt?
Skaldjur är aldrig fel.
Du bjuder på middag och skall imponera med en läcker efterrätt, vad bjuder du på?
Svår fråga, varför inte något enkelt men gott som creme brulee!
Har du några tips på mysiga favoritfik?
Ärligt så har jag faktiskt inget favoritställe men jag åker gärna och provar olika ställen.
Stort tack för din medverkan och ha en avkopplande sommar
Josephine Eriksson
Konditorchef
Wienercaféet
Adress: Biblioteksgatan 6, Stockholm
Hemsida: Här
Facebook: Här
Instagram: Här
Josephine Instagram: Här
Tidigare publicerade gästinlägg ”I hängmattan med”
Karl Söderlund, Bagaren & Bonden
Gustav Fagerman, Artisan Bread
Stefan Berg, Lillebrors bageri
Damien Foschiatti, Fosch Artisan Pâtisserie
Robin Delselius, Robin Delselius Bageri
Jarl Tungelstedt, Enskedeparkens bageri
Johanna Ljungsberg, Conditori Nordpolen
Daniel Frehde, Jeremiabageriet
Liv Sandberg, Liv Sandberg Cake Art
Håkan Johansson, Bageri Brillo
Didrik Persson och Martin Westin, Bageri Leve
Daniel Roos, K-märkt patisserie & bageri
Per Klein, Lundbergs konditori
Frida Leijon, Leijon Stenugnsbageri och konditori
Carolina Viding, Park konditori
Anna Björlin Arvids, Lidingö Bröd & Pâtisserie
Veronica Mokrosinski, Valhallabageriet
Hanna Assarsdotter, Chocolatte
Magnus Johansson, Magnus Johansson Bageri & Konditori
Petrus Jakobsson, Bageri Petrus
Mattias Ljungberg, Tössebageriet och MR Cake
Karl Mattsson, Vallentuna stenugnsbageri
Maria Printz, Printz bageri
Daniel Lindeberg, Daniel Lindeberg Bageri & Konditori
Joel Lindqvist, Mat- & Chokladstudion
Sara Wennerström, Solhaga stenugnsbageri och Borgmästargården
Ronny Latva, RC Chocolat
Oscar Målevik, Haga Tårtcompani & Bageri
2016 års samtliga inlägg kan du läsa här
Skriv ett svar